avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bani?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bani?

Buna ziua,

Am imprumutat o persoana pe care o credeam serioasa cu o suma maricica de bani, si acum nu ii mai returneaza, ce pot face?

Mentonez ca nu exista niciun inscris si niciun martor. Ideea este ca suntem mai multi pagubiti cel putin 3 cunosc eu, daca facem toti plangeri la politie rezolvam ceva? daca pot obtine o inregistrare cu camera ascunsa ca imi datoreaza banii constituie o proba in instanta?,

dvs ce ma sfatuiti sa fac? multumesc.
Cel mai recent răspuns: u-niq , utilizator 16:33, 30 Mai 2011
Nu rezolvati nimic cu inregistrarea. Ideal ar fi sa obtineti un inscris, macar sub semnatura privata, cel mai bine act autentic ( la notar). Discutati cu persoana si spuneti-i ca daca nu faceti contract de imprumut scris mergeti la politie.
va sugerez sa nu inregistrati cu camera ascunsa.fiindca nu este o proba admisa in instanta. daca macar ati avea martori care sa fi fost de fata cand i-ati imprumutat acea suma de bani ati mai putea face un demers juridic.
pai acum va dati seama ca nu va merge de mana cu mine la notar, ori sub semnatura privata sa recunoasca banii imprumutati.... la politie o sa ma duc dar cum pot dovedi ca i-am imprumutat ? evident ca o sa nege in fata politie....
mai exista vreo cale sa ii obtin, sau trebuie sa le fac cruce... #-o
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
u-niq, utilizator
Incercati sa depuneti plangere toti 3, cei pe care-i cunoasteti d-voastra, poate si ei la randul lor mai cunosc alte persoane...
sanse nu aveti. lasati justitia divina sa-si faca datoria daca dvs nu ati avut inspiratia sa incheiati un contract de imprumut.

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut acordat - procedura legala? Nina1 Nina1 Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice, fara inscrisuri FlorentinaPopescu FlorentinaPopescu Dupa decesul tatalui meu, mi s-a adus la cunostinta de un fost prieten al tatalui, cum ca tata ar avea sa-i restituie un imprumut de 9.000 lei. In aceste ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie yly67 yly67 Buna Ziua, Am si eu o intrebare cum pot sa-mi recuperez o datorie de 10.000 Euro, pe care i-am imprumutat unei persoane si care ma amana de 8 luni de zile. ... (vezi toată discuția)