avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interceptarea convorbirilor telefonice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interceptarea convorbirilor telefonice

As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si daca poate fi pedepsita atunci sa-mi spuneti in ce mod.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 21:48, 31 Mai 2011
sigur, constituie infractiune. trebuie depusa plangere penala impotriva persoanei care a facut aceste interceptari ilegale.
Atentie ! Fara dovezi va puteti trezi acuzata de denunt calomnios ! Ia vedeti ce zice legea, Codul penal mai precis :
Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
...................................................................................................................................
.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
ContSters207188, utilizator
Vreau sa stiu in ce lege scrie despre faptul ca aceasta fapta constituie infractiune...pai nu ajunge proba ca am gasit aparatura de interceptare cu fct.pe numele vinovatului??Si exista toate inregistrarile in memoria aparatului cu persoanele care sunt urmarite,ascultate.Am montat o camera prin care este surprins ca foloseste aparatul de interceptare.Ajunge atata?
da, ajunge. dar daca omul e bolnav deja, nu cred ca i se va intampla ceva.
poate il ajutati si il internati
Pai el trebuie sa demostreze ca e bolnav la cap si daca reuseste nu i se va intampla nimica.dar exista o limita care deja a fost depasita si prin urmare as dori totusi sa stiu in ce lege scrie ca este infractiune fapta aceasta.multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua - legea violarii corespondentei Mariana Dina Mariana Dina Fratilor am intrebat si eu astazi daca stie cineva cv de legea violarii corespondentei??Se poate face plangere?? (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei MihaelaaC73 MihaelaaC73 Bună ziua. Exista o lege care interzice divulgarea corespondentei purtate cu o alta persoana? In speta, o persoana doreste sa arate corespondenta purtata ... (vezi toată discuția)