avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decedat fara documente legale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decedat fara documente legale

O persoana decedata de cca 38 de ani ,inmormantata cu ajutorul primariei si al vecinilor,far alti mostenitori .In registrul d decese in anul in care a decedat nu figureaza ca fiind inregistrat decesul.Imi trebuie neaparat o dovada in afara de martori sa demonstrez ca aceasta persoana este decedata pentru a clarifica o situaie juridica de bunuri imobile.Nu figureaza nici in registrele cimitirului nicaieri desi ea a murit in raza loicalitatii unde caut CD.

Ce se poate face in acest sens?

Pracxtic mortul e mort dar ...traieste scriptic....mai mult figureaza si-n rolul fiscal.Nu s-a putut face mostenire vacanta tosmai ca nu se poate demonstradecesul.
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 07:22, 1 Iunie 2011
Incercati la evidenta persoanei. Mai mult ca sigur a avut act de identitate. In fisa acesteia probabil figureaza ca decedata la data de ...
Luati dovada de la administratia cimitirului.
Sunteti ruda cu defunctul?
Daca sunteti ruda,solicitati dovada de la primarie,care desi dificil ,are obligatia sa caute in scripte si sa comunice documentele in Baza carora a dispus inhumarea defunctului
am fost si la administrtia cimitirului, nu nai au documentele decat dupa 1989,sia m-au trmis tot la primarie .iar acolo nu se gasesc.

Se poate cere de la parchet un ordin de restrictie de la parchet pentru eventualii intrusi ilegali pe imobil
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
leusan, utilizator
Daca acea persoana a decedat in alta localitate decat cea de domiciliu, chiar daca a fost inmormantat "acasa", certificatul de deces a fost eliberat de biroul de stare civila de la locul decesului. Nu se putea inmormanta fara un certificat de deces sau adeverinta de inhumare; poate la registrul parohiei mai exista o copie a vreunuia din aceste documente?
In ultima instanta, apelati la INEP: cand s-a eliberat adeverinta de inhumare, starea civila a retinut actul de identitate, livretul militar si certificatul constatator al decesului... INEP trebuie sa aiba o dovada ca acea persoana este decedata.
Daca persoana decedata nu avea mostenitori, cine sa ceara ordin de restrictie?? Asta ar cam suna a mostenire vacanta, care revine statului...
da dar statul nu a afcut niciun demers pentru mostenirea vacanta intrucat nu figureaza moarta.Persoana a decedat acolo unde a avut domiciliul legal

Alte discuții în legătură

preot -abuz in serviciu roko89 roko89 ce poate primi un preot pentru abuz in serviciu? inhumare unui decedat fara adeverinta de inhumare si certificat de deces. (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)