avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare tva

Buna ziua,
in anul 2009 am prestat servicii unei firme X ; am facturat la momentul acela, am platit binenteles TVA-ul iar firma X a intrat in insolventa, iar factura a ramas neachitata......spuneti-mi va rog frumos daca mai pot recupera TVA-ul .....as putea sa mai fac factura cu minus pe suma respectiva?

Cel mai recent răspuns: lena12 , utilizator 09:30, 7 Iunie 2011
Ati fost trecuta pe lista creditorilor cand s-a facut lichidarea respectivei firme?
Nu.....din pacate....nu ne-o anuntat nimeni...
In aceasta situație este foarte Putin probabil sa va recuperati banii, cu atât mai mult TVA- ul aferent facturii!
TVA-ul se recupereaza cand se inchide procedura de faliment a clientului si aveti hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Mai multe detalii gasiti la:
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Cs B, Contabil
La data la care hotararea judecatoreasca de inchiderii a procedurii insolventei ramane definitiva si irevocabila puteti ajusta baza de impozitare a TVA potrivit art. 138 lit. d) din Codul Fiscal. In acest sens veti emite o factura cu semnul minus pe care o vet trimite si cumparatorului.

Alte discuții în legătură

Recuperare tva - facturi emise si neincasate - firme radiate crysstianno crysstianno am mai multi debitori carora le-am livrat marfa, le-am emis factura, nu sa platit, pentru mai multe societati am titluri executorii, pentru altele nu, intre ... (vezi toată discuția)
Deducere tva- creante imposibil de recuperat simonapopbarnescu simonapopbarnescu buna ziua, referitor la creante ale clientilor pentru care am primit de la executor proces-verbal de imposibilitate de executare pentru ca nu mai detine ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva dupa hotarare judecatoreasca cristi4791 cristi4791 Aş dori sǎ recuperez tva-ul aferent unor facturi emise cǎtre un client, care nu a mai achitat aceste facturi, avem de la instanţa ... (vezi toată discuția)