Cum se pot obtine despagubiri in urma unui accident de circulatie in care o persoana a suferit vatamari corporale? Mentionez ca persoana vatamata se afla in masina condusa de soferul vinovat de producerea accidentului. Persoana vatamata nu s-a refacut nici dupa 6 luni de la accident. Inca mai are nevoie de interventie chirurgicala.
va adresati societatii de asigurare care a emis polita RCA pe numele soferului vinovat. Este necesar sa aveti toata documentatia cu privire la serviciilr medicale primite.
depuneti plingere penala impotriva soferului vinovat (daca mai sunteti in termen) si va constituiti parte civila in dosarul penal.
Ati facut plangere penala pt vatamare corporala din culpa si v-ati constituit parte civila?
Cate zile de ingrijiri medicale sunt inscrise in certificatul medico-legal?
Nu s-a facut nici un demers. Este situatia reala a unei prietene de familie. Eu incerc sa o ajut. De 6 luni este imobilizata la pat. Vreau sa stiu cum sa o indrum sa pocedeze.
Punctul de plecare este deschiderea dosarului de dauna pe polita RCA a soferului vinovat de accident. Sunt convins ca dosarul penal deschis cu aceasta ocazie nu a ajuns inca in instanta. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta pt ca sunt multe dedesubturi in astfel de procese si sa nu iesiti pacalit. Parerea mea este ca trebuie sa deschideti dosarul la asiguratorul RCA al vinovatului pt a fi luat in evidenta si apoi sa terminati cu spitalul (tratament , interventii chirurgicale, recuperari si in functie de asta sa stiti ce si cat sa cereti). Este timp.
Trebuie sa formuleze cerere de constituire parte civila in dosarul unde este cercetat
soferul vinovat.
Ar fi trebuit sa mearga la Serviciul de medicina-legala pentru a obtine un
certificat medico-legal care sa constate numar de zile de ingirijiri medicale necesare pentru vindecare.