In urma cu 3 ani am luat un credit ipotecar in valoare de 37 000 CHF,acum platesc singura rata lunara (fostul sot nu mai participa ).Va intreb ,exista vreo posibilitate sa pot face o intelegere cu banca sa -mi transforme CHF in RON(francul a crescut foarte mult in ultimul timp ).Multumiri
Cred ca raspunsul la aceasta intrebare il puteti afla doar de la banca, insa ma indoiesc de faptul ca ar accepta, castiga prea bine de pe urma creditelor in franci elvetieni :(
Schimbarea monedei in care a fost luat creditul este zdravan taxata; in caz ca totusi va accepta cererea si faceti un act aditional, intrebati de toate comisioanele care le vor aplica, sa nu aveti surprize.
Eu v-as sugera ca, in caz ca banca la care aveti creditul nu doreste acest lucru, sa va adresati altei banci, cu o cerere de refinantare, doar ca in alta moneda (EUR, RON, etc.). S-ar putea ca asa, sa reusiti.
Succes!
nu vi-l transforma pe asta in lei. incercati o refinantare de la ei sau de la alta banca, pt asta insa, trebuie sa va incadrati cu veniturile, sa puteti obtine.
ar trebui sa faceti partajul cu fostul sot, sa va impartiti bunurile si datoriile, altfel chiar daca obtineti o refinantare, veti plati singura, nu-l mai puteti obliga pe fostul sa contribuie
Alte discuții în legătură
Credit ipotecar
danutmihaila
Buna ziua!
Am un credit ipotecar in CHF pentru un apartament in Galati.
In cazul in care nu mai pot plati ratele, cum as putea sa procedez sa nu raman dator ... (vezi toată discuția)