avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere masa credala

Buna ziua, o societate aflata in stare de insolventa poate participa la masa credala a unei alte societati aflata in faliment?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: petrisor65 , utilizator 23:00, 8 Iunie 2011
Atata timp cat are de recuperat sume de bani de la acea societate, lichidatorul judiciar este obligat sa procedeze la formularea cererii de inscriere la masa credala, Astfel, raspunsul este da, insa cererea se va formula de catre lichidator. Cu stima.
Da.
O atributie a administratorului/lichidatorului judiciar este tocmai recuperarea creantelor.
Este obligatoriu ca cererea sa o formuleze lichidatorul judiciar? Nu poate face acest lucru administratorul societatii aflate in stare de insolventa?
Administratorul nu mai are niciun fel de atributii din momentul dechiderii procedurii insolventei, astfel incat este necesara formularea cererii de catre lichidator. Daca lichidatorul este de acord ca dumneavoastra sa formulati cererea, fiind de acord cu continutul acesteia, este obligatoriu sa fie semnata si stampilata de catre lichidator. Cu stima.
Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Taxa declaratie creanta mara2010 mara2010 Daca am formulat declaratie de creanta si m-am inscris la masa credala a unei societati aflate in insolventa si am atasat copiile dupa facturi si taxa ... (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)
Insolventa c_oana c_oana Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)