avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabiltare termica bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabiltare termica bloc

Ce se poate face in situatie in care :
-Blocul a fost inclus in programul de reabilitare termica completa( fatade , terasa , subsol)
-S-a executat expertiza tehnica si de audit termic .
-S-a intocmit proiectul tehnic pana la faza DE si emis autorizatia de construire .
-S-a organizat procedura de achizitie publica si lansat ordinul de incepere a lucrarilor .
-Firma constructoare a inceput executia.
La predarea celui de al doilea amplasament respectiv terasa blocului ,pentru decapare si refacere completa conform proiect , un locatar refuza demontarea unui acoperis ( sarpanta de 0,80 m inaltime ) executat artizanal , impropriu si fara Autorizatie de Construire , din placi de azbociment executat doar peste apartamentul sau pe motiv de "proprietate privata" . Si e de neinduplecat , nu vrea si gata . Firma constructoare are contract , grafic de executie , termene de respectat .
Cum se poate interveni legal pentru eliberarea amplasamentului (demolarea sopronului ) si executarea lucrarilor prevazute in contract cat mai rapid posibil ??
Inca o notificare, dar scrisa, din partea as. proprietari, pentru desfiintarea improvizatiei. Oricum, initial, trebuia sa luati in calcul si aceasta chestiune si aveati tot timpul din lume sa-i desfiintati constructia artizanala.
Luati legatura cu un avocat si vedeti care este ce-a mai rapida actiune in instanta. Cred ca Ordonanta presedentiala este forma cea mai rapida de desfiintare a sopronului si continuarea lucrarilor, acum cat este vreme buna.
Dar inspectorii primariei nu zic nimic? Poate o amenda "stimulatoare" l-ar putea ajuta sa i-a o hotarare inteleapta. Dar ISC - Inspectoratul de stat in constructii ?
Mult succes!
e treaba primariei, pt, ca ea se ocupa de tot si toate, si teoretic ar trebui sa aiba si un diriginte de santier care raspunde de calitate si termene de executie
...primaria tace din cauza Art. 31.din L50 - Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârsirii faptei., si probabil exista ceva probe care sa ateste vechimea .
ISC trebuie sa aiba o solutie !
Serviciul disciplina in constructii din cadrul Primariei de care apartineti este solutia.
Sigur ca acest serviciu are solutia ! Poate acum o sa actioneze cum trebuie .
In plus am descoperit si ca in :
OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - actualizata la data de 27.04.2007 la Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.
(2) In cazul contraventiilor continue termenul prevazut la alin. (1) curge de la data constatarii faptei. Contraventia este continua in situatia in care incalcarea obligatiei legale dureaza in timp. (cazul nostru).

Alte discuții în legătură

Legea 50/1991 art 31, extensie dar am demolat si construit irina cristiana irina cristiana Buna seara! in februarie 2008, am obtinut autorizatie de constuctie a casei dar pentru extensie, adica exista deja o casa de 42m2, pe care eu am demolato si am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire nicu.b nicu.b buna ziua.tatal meu a cumparat o casa la tara in 1972 casa in care a locuit pana in 2007 cand a demolato pentru a construi o casa noua.in 2007 a mers la ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara autorizatie florinach florinach Buna ziua , va rog sa ma invatati cum pot obtine autorizatia de constructie pentru o casa construita intre anii 1999-2001 in Bucuresti, pentru care nu am ... (vezi toată discuția)