avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

Buna ziua!
Ieri am avut si eu un ghinion si doresc daca se poate sa ma ajutati...Veneam dinspre Bdul Energeticienilor si am intrat pe bulevardul Camil Ressu. Am intrat pe culoarea intermitenta a semaforului care imi dadea voie sa execut aceasta manevra chiar daca semaforul de mers inainte era pe culoarea rosie. Dupa ce am virat la dreapta si am trecut de trecerea de pietoni, acestia avand rosu la semafor, am fost oprit de politie, mi-a intocmit p.v., mi-a dat 4 puncte penalizare si plata a 268 RON, mi-a suspendat dreptul de a conduce auto timp de 30 de zile. Nu am avut nici un drept de replica....Era un echipaj cu un MCV care stateau la panda.Intrebarea mea este....cum pot contesta acest p.v. care a fost intocmit pot spune abuziv, iar masurile sunt nelegale din punctul meu de vedere. Pe p.v. este mentionat tot, dar in momentul cand m-a pus sa semnez, eu am spus sa scrie ca contest starea de drept si de fapt si am semnat. Amenda care mi-a dat-o nu avea posibilitatea achitarii la jumatate din minim ?....in p.v. nu specifica asta ? Am doi martori...pot sa-i chem sa depuna marturie ?....In p.v. arata ca fapta savarsita este prevazuta de art. 135/h din OUG 195 / 2002 rep si sanctionata de art......nu se mai intelege din cauza scrisului, tot din OUG 135 / 2002 rep. Invatati-ma ce sa fac va rog frumos......Va multumesc anticipat si va doresc sanatate.
Cel mai recent răspuns: iulianbtz , utilizator 10:12, 9 Iunie 2011
Faceti o plangere la Judecatoria de sector unde isi are sediul sectia de politie care te-a sactionat, si folositi argumentele ca nu ati "fortat galbenul" si aveti cei doi martori care erau cu Dv. in autoturism. Nu ati precizat daca agentul constatator a inscris in p-v un martor asistent X??:(
Faceti plangere in termen de 15 zile la Judecatorie.
Veti povesti exact ce s-a intamplat (ca ati trecut pe verde intermitent, dand prioritate la pietoni), si veti scrie ca aveti doi martori (e vreunul ruda cu dvs.?)
Cautai pe net modele de plangere contraventionala, pentru inspiratie.
care a fost acuzatia ?
daca semaforul era rosu pt inainte, intermitentul functiona.. pietonii aveau rosu pt ca pe camil ressu era verde (nici nu ar fi putut pietonii sa treaca pe rosu, ca pe camil resuu e trafic intens).. nu stiu pt ce v-au luat permisul. doar daca pana sa faceti dreapta.. s-a dat verde la pietoni..
contestati la jud sector 3
Contestati procesul verbal si veti castiga daca scrie ca fapta se incadreaza in prevederile art. 135 lit. h) din OUG/2002. Art. 135 din OUG 195/2002 nu are litera h. Trebuia trecut art. 135 lit. h) din ROUG 195/2002 (Regukamentul de aplicare a OUG 195/2002) care se refera la obligativitatea conducatorului unui vehicul de a acorda prioritate pietonilor. Veti avea castig de cauza din cauza incadrarii gresite a faptei.
Succes
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)
Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)
Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)