in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre cine? in conditiile in care primarul nu mai vrea sa scoata postul la concurs(decat dupa alegeri)exista vreo institutie a statului care sa fie sesizata (sau sa se autosesizeze ) in privinta aceasta
da, exista. Prefectura, ANFP, Parchet,si nu in ultimul rand, actionarea primarului in judecata, cu " obligatia de a face".
Pana una-alta, primarul are acoperire sa numeasca un fp ,care sa exercite temporar functia publica de conducere de secretar, pentru o perioada de 6 luni,dupa care, este obligat sa scoata postul la concurs. :)
dar postul este vacant inca din 2008 si nu inteleg de ce nu vrea sa-l scoata, la scos o data nu a luat niciun concurent si atat, de trei ani aceasta functie este ocupata de catre un fp interimar , chiar are voie atat de mult?
vreau sa stiu cum este reglementata in lege scoaterea la concurs a postului de secretar uat si cine are obligatia de a scoate postul la concurs , ptr ca deja au trecut 6 luni de de cand a fost numit un fp sa exercite temporar functia si de scos la concurs niciun gand
legea nr.188/1999.
ART. 92*)
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(1^1) În mod excepţional, la propunerea justificată a conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în al cărei stat de funcţii există funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici vacantă sau temporar vacantă, exercitarea cu caracter temporar a acesteia poate fi realizată de funcţionari publici sau, după caz, de funcţionari publici cu statut special care îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1), cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Această măsură se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, în condiţiile în care, din motive obiective, funcţia publică nu a putut fi ocupată prin mobilitate.
(2) Dacă funcţia publică este vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (2) poate fi prelungită cu maximum 3 luni, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dacă autoritatea sau instituţia publică a organizat concurs de recrutare sau promovare şi funcţia publică nu a fost ocupată, în condiţiile legii.
pentru inceput, sesizati institutia prefectului. :)