avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare medicala turist american
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare medicala turist american

Buna ziua! As avea nevoie de cateva sfaturi:

Un prieten, turist american a fost operat de urgenta in romania. la externare i s-a inmanat decontul pentru plata serviciilor aferente spitalizarii in valoare de 1300 lei. Nu a putut plati cash deoarece nu avea atatia lei, banca nu are POS ca sa fi putut plati cu cardul, sa scoata bani de la bancaomat nu a putut deoarece are limita cat poate scoate cash si a fost indrumat sa plateasca prin virament. De la diferite bani si trezorerie i s-a spus ca nefiind rezident nu poate face ordin de plata. A spus angajatilor spitalului sa-i trimita factura de plata in SUA, urmand ca familia sa plateasca contravaloarea serviciilor, dar au zis ca nu pot trimite. Mai are rost sa se chinuie sa plateasca ?
Cel mai recent răspuns: MDonescu , utilizator 15:24, 19 Iunie 2011
In toata treaba asta nu mi se pare clar un lucru: in primul rand suma este derizorie ca sa spui ca nu poate fi platita cu cardul, apoi daca tot vroia factura trimisa in SUA la parinti de ce nu a vorbit cu ei la telefon sau printr-un email ca sa-i trimita banii necesari intr-un cont de card al unui amic din ROMANIA. Nu stiu ce sa zic. La banca daca vrea sa scoata bani din contul sau este imposibil sa nu poata sa scoata o suma mai mare decat limita zilnica impusa de card desi 300 de euro mi se pare ca e destul de putin fata de standardele lor pt o limita zilnica de cheltuieli. Mai documentati-va.
Deci de platit ar fi putut plati cu cardul doar ca spitalul nu are aceasta posibilitate. In SUA nu de pe toate cardurile se pot scoate bani de la ATM. Exista carduri care pot fi folosite doar la cumparaturi.Iar cardul City Bank are limita mult mai mica de retragere de la ATM. Cat despre limita de cheltuieli de care discutati ca finnd de 300 euro zilnic..ar veni aproximativ 13000 USD/luna, limita care ma gandesc ca pt un om de rand e exagerata.
Nu stiu ce card are prietenul dvs dar va spun ca la orice banca din Romania limita de bani care se poate scoate este in jur de 3000 de lei.La Banc Post stiu ca e 1000 de lei. Daca faceti calculul la 1000 de lei pe zi ar insemna cam 30000 de lei. Nu inseamna ca trebuie sa si faca aceste tranzactii , numai ca poate sa le faca.
ICuma adica, Spitalul putea face o factura proforma, pe care el sa o trimita electronic pe email, pentru ca parintii sau asiguratorul sau sa efectueze plata prin virament.
Daca spitalul nu stia sa faca factura proforma, putea sa scaneze factura primita si sa o trimita ca attach in email la parinti.
Sau sa scoata cash din banca seara si a doua zi dimineata; era inregistrat ca extragere de numerar in doua zile
Sau sa telefoneze la banca din state, sa ii ridice pentru o zi acea limita de extragere de numerar, fiind o situatie speciala. Am avut turisti care au procedat asa, deoarece nu puteau nici efectua plati prin POS peste o anumita suma.
Solutii exista, dar trebuie sa vrei (poti) sa le cauti...
Pentru o taxa de $30 orice client american al Citibank poate face un transfer ("wire transfer") catre unul dintre conturile spitalului in cauza.

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
O formula de comision mic la extragere bani din cont al unei i.i.? ziarediverse ziarediverse O I.I. are bani in cont . Cand se utilizeaza cardul, se comisioneaza scoaterea cu 100 lei la 2000 lei extrasi la ATM . Mi se pare mult ! O formula ar fi de ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)