avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare medicala turist american
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare medicala turist american

Buna ziua! As avea nevoie de cateva sfaturi:

Un prieten, turist american a fost operat de urgenta in romania. la externare i s-a inmanat decontul pentru plata serviciilor aferente spitalizarii in valoare de 1300 lei. Nu a putut plati cash deoarece nu avea atatia lei, banca nu are POS ca sa fi putut plati cu cardul, sa scoata bani de la bancaomat nu a putut deoarece are limita cat poate scoate cash si a fost indrumat sa plateasca prin virament. De la diferite bani si trezorerie i s-a spus ca nefiind rezident nu poate face ordin de plata. A spus angajatilor spitalului sa-i trimita factura de plata in SUA, urmand ca familia sa plateasca contravaloarea serviciilor, dar au zis ca nu pot trimite. Mai are rost sa se chinuie sa plateasca ?
Cel mai recent răspuns: MDonescu , utilizator 15:24, 19 Iunie 2011
Nu sunt lamurit ce card are prietenul incat nu poate scoate niciun dolar/leu in Romania.Intr-o situatie oarecum asemanatoare(lucrez intr-un spital),pt.o suma de aproximativ 35.000 lei (familia din America vroia s-o plateasca ,dar n-avea lei,iar spitalul lucreaza doar cu lei si n-are cont in dolari)am luat legatura cu ambasada SUA,i-am trimis factura pe care au retrimis-o rudelor in America,acestea au trimis ambasadei echivalentul in dolari si ambasada ne-a virat banii in lei,conform facturii.
Transferul ("wire transfer") de la Citibank (USA) la Bucuraesti (in contul spitalului) se poate face si in LEI nu numai USD... asa ca doar vointa sa fie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
O formula de comision mic la extragere bani din cont al unei i.i.? ziarediverse ziarediverse O I.I. are bani in cont . Cand se utilizeaza cardul, se comisioneaza scoaterea cu 100 lei la 2000 lei extrasi la ATM . Mi se pare mult ! O formula ar fi de ... (vezi toată discuția)
Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)