avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatii juridice comparabile?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatii juridice comparabile?

"  Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care nu dispune de locuinta si caruia nu i se poate oferi o locuinta corespunzatoare in localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport in comun, din localitatea de resedinta la locul de munca si de la locul de munca in localitatea de resedinta. "
Sunt in aceeiasi situatie juridica(sau au o situatie juridica asemanatoare):
1.Toate cadrele care nu dispun de locuinta in localitatea in care au postul?
2.Numai cadrele didactice carora li se ofera o locuinta corespunzatoare?
3.Numai cadrele didactice care efectuaeza naveta ?
Cadrele didactice carora nu li se asigura o locuinta in localitatea in care au postul si nici nu pot efectua naveta din cauza lipsei mijloacelor de trasnsport sunt in aceeiasi situatie juridica cu cadrele didactice mentionate la punctul 2 si 3?In aceasta situatie norma juridica devine imperativa pentru autoritatea locala avand in vedere ca dezavantajeaza o parte a personalului didactic ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 19 Iunie 2011
Prevederea este aplicabila intregului personalul didactic din unitatile de invatamant de stat, care nu dispune de locuinta si caruia nu i se poate oferi o locuinta corespunzatoare in localitatea unde are postul.
Ce sanse are in instanta un cadru didactic care nu poate efectua naveta de a obliga autoritatea locala sa ii asigure o locuinta corespunzatoare?
Nu pot sa afirm nici ca are , nici ca n-are sanse ... legea prevede ca i se vor deconta cheltuielile de deplasare in conditiile in care nu i se poate asigura o locuinta corespunzatoare in localitatea unde are postul ...
Parerea mea este ca are. Isi gaseste locuinta, incheie contract de inchiriere, apoi actioneaza UAT in instanta, pentru decontarea cheltuielilor. Adica (cred si sper) ca instanta ar putea retine locuinta inchiriata de profesor ca "locuinta corespunzatoare" asigurata de autoritatea locala.
Intersant...
mai este inca o idee...aceeasi autoritate poate trata diferit 2 profesori aflati in care nu detin locuinta in localitatea in care au postul...prof. X beneficiaza de locuinta,iar prof.Y,nu....sunt egali cei 2 in fata autoritatilor fara privilegii sau discriminari?...in acesta situatie norma juridica nu devine imperativa?

Alte discuții în legătură

Situatie juridica de drept,situatie juridica de fapt... Radamante Radamante Instructiunea MECTS nr. 2/2011 privind decontarea navetei cadrelor didactice ART. 1 Personalului didactic din unitatile de invatamant de stat, care ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind un conflict de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna, Am si eu o rugaminte.........Sunt in litigiu cu angajatorul pentru desfacerea contractului de munca.Am deschis actiune in instanta iar pe 15 dec.avem ... (vezi toată discuția)
Locuinta de serviciu, ajutor! Radamante Radamante 1. Legea114/1996-Art.2 lit d) precizeaza ca :\"locuinta destinata functionarilor publici, angajatilor unor institutii sau agenti economici, acordata in ... (vezi toată discuția)