avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar invinuit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar invinuit

Buna seara !
Dosarul in care figurez in calitate de invinuit va ajunge in fata instantei victima avand un certificat medico-legal de 18 zile ingrijiri medicale. La ce sa ma astept?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 21:39, 7 Iulie 2011
Fapta se incadreaza la:
Art. 180. - Lovirea sau alte violente

Lovirea sau orice acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.

(11) Faptele prevazute la alin. 1 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

Lovirea sau actele de violenta care au pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(21) Faptele prevazute la alin. 2 savârsite asupra membrilor familiei se pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda.

Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. În cazul faptelor prevazute la alin. 11 si 21 actiunea penala se pune în miscare si din oficiu.

Împacarea partilor înlatura raspunderea penala, producându-si efectele si în cazul în care actiunea penala a fost pusa în miscare din oficiu.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
In completare fata de cele spuse de coleg, veti fi obligat la plata despagubirilor in cadrul actiunii civile din procesul penal (sau separat de procesul penal, daca partea vatamata nu se constituie parte civila).
Despre ce amenda vorbim, la ce suma poate ajunge? Mentionez ca sunt la prima abatere de genu.
intre 1000 si 10.000 lei.

Intelegeti-va cu partea vatamata sa retraga plangerea si nu se ajunge in instanta, nu luati amenda.

Alte discuții în legătură

Penal nucusor nucusor care este pedeapsa pentru lovire daca se argumenteaza doar cu o adeverinta medicala.eliberata de la urgenta ? (vezi toată discuția)
Am fost lovit- cum procedez ? Raul2012 Raul2012 Am fost batut de un tigan si ma doare urechea si ochiu mie umflat. Mia dat o palma si un pumn in ochi. Am dat declaratie dimineata ma duc sa fac plangere, ca ... (vezi toată discuția)
ajutor pentru lovituri si alte violente f_bandula f_bandula buna ziua in urma cu ceva timp am fost implicat alaturi du un prieten de al meu intr-o altercatie in care nu am facut decat sa-i despart pe prietenul meu si pe ... (vezi toată discuția)