avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa anulat un PV si de fapt dupa cateva lunai primesc ca figurez cu datorii

In iarna acestui an, pe 14.01.2008, sotul meu a primit o amenda auto ptr ca nu avea actele la el, 150 in 48 de ore sau daca nu 300 ron. Uitandu-ne mai bine, se gresise data de pe procesul verbal in loc de 14.01.2008, s-a trecut 14.01.2007, am vb cu o persoana care ne-a indrumat sa mearga la politie si sa ceara anularea PV. Greseala cea mare este ca s-a dus cu PV la politie dar nu a facut o copie, acerut anularea lui, la care i sa raspuns ca se va anula procesul si atat tot, acesta ramand acolo. Dupa vreo 2 luni am primit acasa niste plicuri nu stiu ce contineau ptr ca nu era trecuta adresa corecta pe ele si nu le-am putut ridica de la posta. Acum dupa 7 luni primesc acasa o somatie precum trebuie achitati cei 300 RON, ptr PV cu nr.....din data de 14.01.2008. Intrebarea mea este, se poate modifica pe proces data gresita in lipsa persoanei in cauza? Daca acest Proces verbal trebuia anulat de ce apare cu datorii la finante? In caz ca nu este anulat, se poate anula in acest moment? Daca in caz ca a modificat agentul data, se poate considera fals in acte? Cum trebuie procedat? Problema este ca nu am cum demonstra ptr ca am lasat Pv in original la politie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:11, 31 Iulie 2008
Faceti contestatie .
La politie? Nu este tarziu, atata timp cat eu nu mai am procesul verbal, am dat originalul. Odata ce s-a gresit data, putea sa imi intocmeasca un al t proces fara sa fiu de fata, sau nu conteaza semnatura foarte mult.
In situatia in care sotul dvs. nu a semnat pv contraventional la data intocmirii si atat vreme cat nu se poate face dovada comunicarii acestui pv aveti posibilitatea de a ataca cu succes in instanta titlul executoriu emis in baza acestui act, in caz contrar, o consider o cauza pierduta. Naivitatea se plateste.
L-a semnat PV dar in momentul in care a fost eliberat conform PV data era 14.01.2007.Am inteles ca asemenea greseli ale agentilor ar duce la nulitatea PV. Problema ca nu la anulat in fata lui, a zis ca il anuleaza, sa aduca originalul la ei. In aceasta faza se putea intocmi alt PV, numai sa schimbe data din 14.01.2007 in 14.01.2008, fara sa fie ambii de fata si sa semneze? Mentionez ca pe somatie scrie clar proces verbal nr... din 14.01.2008, nu din 2007. Dandu-si seama de greseala ar putea intocmi altul, ar fi valabil, fara ambele semnaturi? Si celalat greist sa fie anulat. Adica in pierdere tot noi?
Draga doamna anularea unui proces verbal se face de catre instanta si nu de politie. Daca ati constatat ca procesul verbal are o alta data pe el trebuia sa-l contestati in instanta de judecata si aveati toate sansele sa obtineti constatarea nulitatii acestuia. Dvs. ati lasat pv. la politie ca sa ce? sa va intocmeasca altul? sa va modifice data?
In aceasta faza cel mai bine este sa achitati amenda la administratia financiara intrucat acestia va pot executa silit asupra veniturilor pe care le realizati pentru aceasta suma la care se pot adauga si penalitati.
Pentru colega care recomanda contestatia(cred ca la contestatia la executare se refera)...contestatia se formuleaza impotriva unui titlu executoriu (cum este pv in cazul de fata) daca legea nu prevede in acest scop o alta cale de atac. In acest caz a existat plangerea contraventionala de care nu s-a uzat. Si acum dupa 7 luni este ffff tarziu sa se faca plangere la pv.

Alte discuții în legătură

Blocare cont bancar personal Evelyn1980 Evelyn1980 Buna ziua, In 2010 a trebuit sa plec din Bucuresti la Bacau, mi-am luat o rovinieta pentru o zi, am avut o problema cu masina si expirarea rovinietei s-a ... (vezi toată discuția)
Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)
Proces verbal necomunicat in 30 zile claudiut claudiut buna ziua, in data de 12.06.2009 mi s-a intocmit un pv pentru ca nu am avut prmisul si buletinul asupra mea fiind sanctionat cu o amenda de 360 ron. ... (vezi toată discuția)