avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Pe 21 iunie am terminat CIC-ul,pt.a nu pierde continuitatea pe cartea de munca ,pt.indemnizatia pt.al doilea copil ce pauza este acceptata,actualul angajator spune ca nu se poate sa imi inregistreze contractul de munca incepand cu data de 22 iunie,eu stiam ca se pot depune actele la ITM cu 20 de zile in urma,contabila spune ca poate doar cu o zi in urma...
Cel mai recent răspuns: deab , utilizator 11:28, 11 Iulie 2011
Acestea sunt prevederile modificate:
Potrivit OUG nr.123/2010 pentru abrogarea Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, incepand cu 1 ianuarie 2011, nu se mai inregistreaza la Inspectoratele Teritoriale de Munca contractele individuale de munca si nici actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca.
Acestea se inregistreaza in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.
Angajatorii sunt obligati sa inregistreze contractele individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) si sa transmita registrul in forma electronica la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatii in cauza.

Exista si o "portita":
Neinregistrarea contractelor individuale de munca in REVISAL anterior inceperii activitatii, se sanctioneaza cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat.
Deci,nu se poate inregistra cu 20 de zile in urma , contractul de munca cum se facea inainte...Pt.indemnizatia pt.cresterea copilului se accepta aceasta intrerupere adica fata a implinit 2 ani pe 21 iunie iar contractul de munca se reia incepand cu data de 10 iulie.?
1. Pe perioada cat ati fost in CCC pana la 2 ani ati avut contractulmindividual de munca (CIM) suspendat, adica erati tot salariata aceleiasi unitati numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
2. La terminarea CCC nu vi se face alt CIM ci se "reactiveaza" CIM pe care il aveti deja.
3. Asa ca nu vad unde este neintelegerea.
4. Daca sunteti gravida si veti intra in CCC2 atunci veti beneficia de indemnizatie pentru CCC2 deoarece se iau in calcul si fractiunile de luna.
Firma la care lucram sa dizolvat,de somaj nu am beneficiat din lipsa a 2 saptamani din stagiul de cotizare obligatoriu adica 12 luni,asa ca m-am angajat la o alta firma.
La somaj mi sa spus ca daca ma "reangajez" pt.1 luna pot reveni pt.somaj si voi beneficia doar ca nu am intrebat daca este acceptata aceasta intrerupere ...

Alte discuții în legătură

Contract pe zilele din urma Ramoon Ramoon buna seara! revin cu o intrebare: se poate face contract de munca pe zilele din urma? adica sa mi se faca contract din 01.06 daca deocamdata nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal neon butterflies neon butterflies daca cererea de incetare a cim cu acordul partilor este facuta incepand cu data de 30.05.2011, in cat timp trebuie despus revisalul? (vezi toată discuția)
Termen inregistrare contract individual de munca VELASCO VELASCO Care este termenul de inregistrare a CIM la inspectoratul teritorial de munca, cu mentionarea pe contract a acestui numar, indiferent de denumirea ... (vezi toată discuția)