avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Deductibilitate ch. cu valoarea neamortizata a ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Deductibilitate ch. cu valoarea neamortizata a mijloacelor fixe casate

Buna ziua,

Legea 571/2003 actualizata pe 17.11.2006

Art. 24

(15) Pentru mijloacele fixe amortizabile, deducerile de amortizare se determina fara a lua in calcul amortizarea contabila si orice reevaluare contabila a acestora. Castigurile sau pierderile rezultate din vanzarea sau din scoaterea din functiune a acestor mijloace fixe se calculeaza pe baza valorii fiscale a acestora, care reprezinta valoarea fiscala de intrare a mijloacelor fixe, diminuata cu amortizarea fiscala. Pentru mijloacele fixe cu valoarea contabila evidentiata in sold la 31 decembrie 2003, amortizarea se calculeaza in baza valorii ramase neamortizate, pe durata normala de utilizare ramasa, folosindu-se metodele de amortizare aplicate pana la aceasta data. Valoarea ramasa neamortizata, in cazul mijloacelor fixe amortizabile vandute, este deductibila la calculul profitului impozabil in situatia in care acestea sunt valorificate prin unitati specializate sau prin licitatie organizata potrivit legii.@


Din ian 2007 nu se mai precizeaza ca sunt deductibile ch. cu valoarea ramasa pentru mijloacele fixe vandute prin unitati specializate, dar nici nu apar in capitolul de cheltuieli nedeductibile sau cu deductibilitate limitata si nici la deductibile.Practic nu stim sigur ce regim au, e interpretabil.
Daca in prezent vand un mijloc fix pin unitati specializate si valoarea ramasa neamortizata e mai mare decat veniturile din deseuri, ce regim are diferenta in plus a cheltuielilor cu valoarea neamortizata si in ce lege si articol gasim asta?


Va multumesc

Alte discuții în legătură

Active necororale croberta croberta Cum se poate scoate din evidenta un program informatic care numai este de actualitate ? Ce inregistrari contabile se fac si in baza caror documente poate fi ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire inainte de amortizarea integrala office.carmen office.carmen O firma vinde o cladire dupa doar cativa ani de la achizitie,deci neamortizata integral Partea neamortizata,la scoaterea cladirii din activ,se constituie ca ... (vezi toată discuția)