buna ziua
revin cu un subiect pe care l-am mai pus in discutie aici, si anume un contract de intretinere cu o persoana in varsta de 76 ani.Desi am avut mereu probleme cu comportamentul ei, inca inainte de semnarea actelor, am continuat si acum , la o luna de la incheierea contractului, s-a sucit, i-a bagat in cap o nepoata"binevoitoare" ca in contract sunt trcute nu stiu ce tampenii.Fas, contractul e mai mult in favoarea ei, cu uzufruct viager, eu nu stau cu ea, dar ii duc mereu de mancare, i-am platit intretinerea, telefonul si lumina, i-am schimbat usa la intrare, am angajat o femeie de serviciu sa ii faca curat.
Cu toate astea, ea a vrut mereu bani, bani si iar bani.Desi ii dadeam aproape zilnic, a doua zi nu mai avea niciun ban si se ducea sa ceara pe la vecini.Mancarea care i-o duc, ea o imparte.Mai nou, azi, mi-a spus ca ne vedem la tribunal.NU MAI INTELEG NIMIC.Ce naiba sa mai fac?#-o
Studiati cu atentie clauzele contractuale si obligatiile care revin fiecarei parti; daca dvs v-ati obligat prin contract sa ii dati lunar sau la un alt interval de timp o suma de bani, pe langa intretinerea efectiva (mancare, plata facturilor, samd) va trebui sa remiteti acetsa suma de bani.
In orice caz, daca solicita instantei rezilierea sau constatarea nulitatii contractului, apelati la serviciile unui avocat.
chiar daca va da in judecata pt. rezilierea contractului de intretinere puteti sta linistit daca facturile achitate subt la D-voastra sau dac a pe aceste chitante apare " achitat de x-ulescu pt. cutare...
daca aveti martori ca ati pretstat intretinerea datorata etc.
...hm, sfatul meu este sa nu tratati cu superficialitate acesta chestiune iar dat fiind expunerea mult prea sumara a spetei, ma abtin sa fac vreun comentariu de specialitate insa va recomand sa luati legatura cu un avocat profesionist care sa verifice actul incheiat sub toate aspectele coroborat si cu modul in care dvs. ati inteles sa executati obligatiile fata de beneficiarul intretinerii (batrana), cu siguranta va reusi sa aprecieze in mod corect care sunt sansele si riscurile in conditiile promovarii de catre batrana a unei actiuni in anularea sau rezolutiunea (nu rezilierea, vezi Liviu Pop - Teoria generala a obligatiilor) acestui contract;
Succes!
av. Teslevici
Buna ziua,
...e greu cu acesti batrani care dupa ce dai o groaza de bani la notar ptr im ctr de intretinere, se mai si razgandesc la scurt timp, si eu am o speta asemanatoare, in schimb la mine plateste batranul toate cheltuielileca asa vrea el acum... si eu doar ii duc mancare uneori zilnic alteori din 2 in 2 zile, insa vrea sa desfacem contractul la notar dupa ce s-a vazut in conditii si am investit bani multi pt asta, nu stiu cum se va termina dar mai bine nu il intelegeam cand i-a fost greu, chiar nu merita unii decat o soarta, asa cum si-o fac !! Sunt curioasa cum se va sfarsii... SUCCES
mda...imi e greu acum, am facut si o refinantare la creditele pe care le aveam deja, k sa pot sa ii fac succesiunea, apoi contractul la notar, am facut si ceva reparatii, si acum...Contractul e cu uzufruct viager, am si o clauza ca nu voi sta acolo pana decedeaza, dar degeaba.Batranii astia, unii din ei, chiar isi merita soarta:thumbdown:
Nepoata a dat-o peste cap, ma acuza ca vreau sa ma imbogatesc, dar i-am zis, k renunt, chiar nu mai vreau nimic, decat sa-mi inapoieze banii investiti si gata, nu mai vreau ,imi ajunge.K sa le dau actele casei, k altfel, ma dau in judecata.Ce sa fac, merg mai departe cu ei, in instanta???K eu mi-am indeplinit obligatiile contractuale.