avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

In martie 2007 am luat un credit cu buletinul in valoare de 10.000 euro. Cand am solicitat creditul, a ramas ca mama mea sa plateasca lunar rata la banca pentru ca ea avea nevoie de bani si atunci am luat eu creditul pentru ca altcineva din familie nu primea un credit la acel moment.
Mama a platit ratele timp de un an si jumatate cam pana pe la mijlocul anului 2009 dar s-a intamplat ceva si nu a mai avut posibilitatea sa plateasca iar de atunci nu a mai achitat nimic. Eu mi-am pierdut locul de munca si nu aveam de unde sa platesc rata.

Situatia in care sunt acum, pentru ca eu nu detin nimic ce poate sa fie executat si nici nu mai am un loc de munca ca sa se puna poprire pe salariu, atunci banca a cesionat creanta catre o societate de recuperare datorii.

Cu toata ca dintr-un credit de 10.000 euro s-au achitat in jur de 3000-4000 euro, societatea de recuperare imi spun ca nu s-au achitat decat dobanzi catre banca iar acum imi cere sa platesc integral suma creditului aproape de la zero, plus dobanzi de vreo 50% din valoarea creditului plus alte penalitati, iar in total ei imi cer peste 15.000 euro, platiti imediat daca nu ma executa silit.

Daca eu nu am platit nici o singura rata de la inceputul creditului, din 2007, pentru ca mama mea platea lunar la ghiseu in contul meu dar cu buletinul dansei, atunci pot sa invoc ca eu nu am achitat nimic de peste 3 ani si s-a prescris datoria? Dar desigur nu vreau sa ii produc probleme mamei mele.

Daca ajung la executare silita, eu nu detin nimic pe numele meu si nici nu am avut, nu am nici un salariu la ora actuala, atunci ce se intampla?
In plus vreau ca in in decurs de 1-2 luni sa plec in alta tara si sper sa nici nu ma mai intorc dar o sa mostenesc ceva peste cativa ani aici in Romania. La un moment dat se prescrie datoria?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Cristi_Xulescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristi_Xulescu , utilizator 23:07, 20 Iulie 2011
Mama nu este parte in contract, ea a platit in numele dvs., nu conteaza ca nu ati fost personal, deci nu puteti invoca asta pt implinirea prescriptiei.
Daca nu aveti bunuri mobile/imobile/venituri, nu aveti de ce sa va faceti griji.
La un moment dat se prescrie datoria.
Va multumesc pentru raspuns.


Am vazut pe internet ca inclusiv executarea silita se perima daca executorul judecatoresc nu reia procedura la fiecare 6 luni , dar sunt altii care spun ca raman pe veci cu datoria la firma de recuperari si se merge pana la a accepta ei in contul datoriei o viitoare mostenire.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Cristi_Xulescu, utilizator
Termenul de prescriptie poate fi intrerupt, suspendat etc., de aceea nu m-am pronuntat mai concret.
E prea mult spus ca ramane cineva pe veci cu o datorie, chiar si firmele de recuperari isi asuma riscul de a nu recupera.
Eu va recomand sa stati linistit.
O ultima intrebare daca sunteti amabila.

Pentru ca pentru banca a fost un credit neperformant, banuiesc ca a incasat banii pe asigurare si pe urma a cesionat mai departe creanta catre firma de recuperari, atunci firma de recuperari a cumparat creanta pe o suma modica.
In acest caz oare eu pot sa contest suma ceruta de ei? Daca ei au cumparat creanta pe 10% din credit atunci eu sa ajung la un accord si sa le platesc 20% din credit intr-o singura plata? este posibil asa ceva? ma gandesc ca si ei prefera sa faca un profit si sa primeasca si banii intr-o singura plata. Oricum mai mult nu am de unde sa le dau.

La cat credeti ca este maxim sa pot cobora suma daca negociez prin intermedium unui avocat?

Va multumesc
Asigurarea nu era de viata?
De obicei se cesioneaza pe sume egale cu suma contractata, deci banca isi recupereaza tot, urmand ca firma de recuperare sa isi adauge penalitati si dobanzi sa iasa si ea in castig.
Eu nu as incerca nici o discutie cu recuperatorii, pt ca si recunoasterea debitului este o cauza de intrerupere a termenului de prescriptie.
Ramaneti in pasivitate si ignorati-i.

Alte discuții în legătură

Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit rms2014 rms2014 Buna, In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)