avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dubla cesionare/creanta-la administratia financiara
Discuție deschisă în Executare silită

dubla cesionare/creanta-la administratia financiara

Buna ziua,

Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos:

Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la Adm. Financiara pentru cesionare creante.
Adm. Fin. a pus poprire pe contul meu.
La randul meu, pot da Adm. Fin pentru retragerea aceste sume 4 facturi de la un clinet care nu a dorit sa plateasca de 3 luni de zile?

Daca da..ce trebuie sa fac unde trebuie sa merg?? ce trebuie sa completez

Sau nu poate functiona asa???

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: bogdan.netejoru , utilizator 14:54, 25 Iulie 2011
de unde stiti ca poprirea a fost efectul unei cesiuni de creante? Va pot garanta ca in cazul unei cesiuni, ANAF nu poate pune poprire deoarece cesiunea nu este titlu executoriu si deci poprirea este ilegala.

probabil ca dvs aveti datorii la Fisc si poprirea are acest obiect, titlurile executorii existind deja in baza declaratiilor depuse.

Din cite stiu ANAF nu este abilitat sa achizitioneze creante. De fapt el nu este abilitat nici sa le cesioneze pe ale lui, daramite sa achizitioneze altele.

verificati la banca adresele de poprire si titlurile executorii ce au fost comunicate de ANAF si va veti lamuri.
Organul fiscal a instituit poprire asupra disponibilitatilor prezente si viitoare din conturile dumneavoastra bancare pentru recuperarea obligatiilor ce,probabil, le datorati bugetului consolidat al statului.In temeiul dispozitiilor Codului de procedura fiscala,organul fiscal poate dispune poprirea asupra conturilor bancare ale tertilor care va datoreaza sume de bani,pana la acoperirea integrala a creantei sale.
Daca v-au fost poprite conturile bancare trebuia sa primiti o instiintare in acest sens de la organul fiscal(ca sa nu mai vorbim de faptul ca inainte de emiterea popririi trebuia sa va fie comunicata somatia,insotita de titlul executoriu, care constituie actul de incepere a executarii silite.
Daca va considerati nedreptatit prin actiunile intreprinse de fisc aveti la dispozitie
caile legale de atac,respectiv contestarea actului administrativ fiscal ori contestatia la executare.
xerex a scris:

In temeiul dispozitiilor Codului de procedura fiscala,organul fiscal poate dispune poprirea asupra conturilor bancare ale tertilor care va datoreaza sume de bani,pana la acoperirea integrala a creantei sale.


as fi interesat de temeiul legal al acestei afirmatii ptr ca eu nu am reusit sa-l identific.
Temeiul legal este art.149 din O.G.nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare,care prevede:
"Sunt supuse executarii silite prin poprire orice sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta,titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale,detinute si/sau datorate,cu orice titlu,debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente."
corect dar unde scrie ca in baza art 149 se pot popri conturile bancare ale tertilor? la acest aspect ma refeream eu.

poprirea la terti inseamna altceva decit sa le blochezi acestora conturile bancare ptr sumele datorate debitorilor fiscului. Poprirea inseamna indisponibilizarea sumelor datorate de catre terti debitorului insa nu inseamna ca "fortezi" tertul sa plateasca debitorului aceste sume prin blocarea contului sau bancar.

pe cale de consecinta, in speta postata cred ca blocarea contului s-a facut ptr datorii directe catre fisc si nu in baza unor datorii ale acestuia catre debitorii fiscului.

Alte discuții în legătură

Cod procedura fiscala in vigoare martie 2010 manuelle manuelle Ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: am nevoie de textul codului de procedura fiscala actualizat 2010? Am gasit atatea modificari pe net ca nici eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)