avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTE CU TIMP PARTIAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTE CU TIMP PARTIAL

Daca am 3 salariati cu 4ore/zi in constructii ,dar in contractul de munca nu am trecut repartizarea programului si a venit ITM in control iar salariatii au completat declaratii in care au spus toti ca lucreaza cate 8 ore/zi inclusiv sambata este posibil ca ITM sa ma amendeze pentru munca fara forme legale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 27 Iulie 2011
Pentru munca fara forme legale pot sa va amendeze , intrucat salariatii care au c.i.m. cu timp partial nu pot efectua ore suplimentare ... este interzis prin Codul Munsii.

:offtopic:
sectorul constructii alaturi de alte sectoare sunt cele mai expuse domenii de activitate supuse controlului ITM.
DA..:(....dar depinde cu cit....
Mai ales ca au dat declaratii angajati,si pentru simbata daca nu ati respectat liber platit pentru ziua de simbata conf. Codului Muncii.
Amenda este de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata.
multumesc mult pentru raspuns ,dar daca specificam in contract repartizarea programului si salariatii erau gasiti in acel interval cu toate ca au declarat ca lucreaza cate 8 ore/zi mai puteam primii amenda?
Daca erau gasiti in acel interval specificat in c.i.m. privind repartizarea programului, nu mai erati pasibil de amenda, insa erati pasibili de un nou control in afara acelui interval pentru a se verifca daca se lucreaza sau nu 8 ore/zi in loc de 4 ore/zi.

Alte discuții în legătură

Contract munca ziliera pilastre pilastre Buna ziua, O nelamurire am - am o firma de constructii , in aceasta perioada am terminat o casa de construit si am nevoie de 5 muncitori la curatenie si ... (vezi toată discuția)
Amenda itm vlad0105 vlad0105 Am o firma de constructii avand 3 angajati cu cim.. si in prezent desfasor activitate de pavare alei in curtea beneficiarului .Am angajat un zilier pentru ... (vezi toată discuția)
Legea 52/2011 alexadin alexadin Am o firma de comert si as vrea sa intreb daca pot angaja zilieri pentru descarcare marfuri (2-3 ore intr-o zi).Am vazut ca in legea 52/2011 pct i manipulari ... (vezi toată discuția)