avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neconcordanta autorizatie constructie si proiect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neconcordanta autorizatie constructie si proiect

Am si eu nevoie de ajutor!
Am terminat constructia casei si am inceput demersurile pentru receptia finala si au aparut problemele! :)
Terenul are deschidere 10 m si lungime 18 m. Casa este P+M.
Conform proiectului, casa a fost construita la 78 de cm fata de limita de propietate din partea dreapta si in partea stanga la 3 m fata de vecin. Mansarda, pe partea din stanga este iesita in consola 1.25 m. Deci sus, mai raman 1.75 m fata de vecin. Proiectul a fost avizat pe primarie si fiecare plansa are stampila primariei.
Pe autorizatia de constructie scrie ca in partea dreapta casa este in calcan (nu prea este posibil, deoarece casa vecinului este cam la 20 cm de limita de hotar), iar in partea stanga constructia trebuie sa respecte distanta de 3 m fata de vecin.
Noi am respectat 100% proiectul, dar ne-am trezit cu cei de la politia "nu stiu care" (cei care se ocupa de receptii) ca suntem pasibili de amenda pentru ca nu am construit in calcan pe dreapta si pe stanga nu am respectat distanta de 3 m fatza de vecin. Asa au zis initial ca 3 m trebuiau sa fie de la consola la vecin. Apoi s-au razgandit si au zis 1.90 de la consola.
Ce este de facut pentru a putea receptiona constructia?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Informație despre calcan Ianiselecom Ianiselecom Buna ziua. Dețin un teren cu o casa bătrânească lipita la calcan in partea din stânga proprietații, aici având ca vecin domeniul public. Vecinul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! (problema casa cu calcan) Buna ziua si sper sa gasesc pe cineva sa ma lumineze si pe mine... Terenul are 11,2 m deschidere la strada si 29 adancime care nu este o problema. Pe stanga ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)