avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale distribuire dividende?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

distribuire dividende?

pentru a distribui dividende la o SA pentru 400 de persoane poate societatea sa dea anunt in ziarul local ca vor fi disponibile sumele pt a fi ridicate la sediul acesteia? Ma intereseaza cum execut efectiv cele hotarate in hot.Aga de distribuire a dividendelor
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 22:47, 13 August 2008
Este una din metode, insa daca actionarii isi au domiciliul pe o raza teritoriala extinsa exista riscul ca ei sa nu ia act de plata dividentelor. Si un anunt televizat ar fi util, dar costul este ridicat.
Desi poate parea covarsitor, va sfatuiesc sa trimiteti cu confirmare de primire fiecarui actionar instiintare de plata in care precizati locul de unde poate ridica suma reprezentand dividende sau sa solicitati actionarului sa va comunice un extras de cont pentru virarea acestor sume.
Confirmarea de primire a adresei de instiintare va va scuti de plata unor dobanzi, care incep sa curga de la data stabilita de AGA pentru plata divendedelor, daca instiintarea de plata a fost facuta in termen.
Atentie insa , pentru societatile inchise ( netranzactionate pe piata) termenul de plata nu poate fi mai mare de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat, iar pentru societatile deschise (tranzactionate pe piata ) termenul de plata este de maxim 60 de zile de la data publicarii hotararii AGA de stabilire a dividendelor in Monitorul Oficial.
Sa-i cocolosim, deci, pe sarmanii actionari, si sa ii incurajam sa stea frumos acasa, ca le dam totul mura-n gura, cu tot cu posmagi muieti!

Stimate g77, o instiintare publicata intr-un cotidian national e de-ajuns, ideea de a trimite instiintare tuturor mi se pare uluitor de exagerata!
in plus intai trebuie calculat in parte pentru fiecare persoana suma cuvenita si sunt si cazuri de vanzare a actiunilor ...si daca mai trebuie trimise apoi inca 400 de recomandate #-o
CNVM-ului nu-i va conveni ideea, dar e optiunea fiecaruia.
De ce sa nu-i convina? Actionarii au in principal numai drepturi, dar au si obligatia de a se informa cu privire la drepturilor lor.

Alte discuții în legătură

Adunarea generala a asociatilor mariamem mariamem Sunt asociata la o firma pe actiuni, iar in 2006 si 2007 cand s-a semnat situatia financiara la sfarsitul anului, nu am fost chemata la adunare , iar in locul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi scos din consiliul de administratie andex andex Buna seara, Societate pe actiuni cotata la BVB cu doi actionari majoritari 47% cu 47% si restul din aprox. 500 de actionari cu 0.000..% Din partea ... (vezi toată discuția)
Convocare aga atenastef atenastef La societatea la care sunt angajata se doreste convocarea AGA ordinara ptr.data de 15.05.2012. In acest caz cand ar trebui sa transmit convocarea la M.Of. ... (vezi toată discuția)