Semnarea unui document atrage raspunderea celui care a semnat. In cazul documentelor cu regim fiscal, acestea pot fi semnate de persoanele imputernicite/desemnate in acest scop de conducerea firmei.
O factura nu poate fi semnată de primire decât de o persoana din cadrul societății căreia ii este destinată acea factura. Daca altcineva a primit factura si a semnat in numele societății,dar nu făcea parte din acea societate, exista 2 variante :
1- societatea sa își insuseasca totuși factura si sa o înregistreze in contabilitate( asta in cazul in care dorește sa primească factura);
2- acea persoana care a semnat de primire sa restituie prin posta cu confirmare de primire factura către emitent , mentionand ca nu face parte din societate si ca nu ei ii este destinată acea factura
Succes!
multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Firma este de acord cu suma inscrisa, mai mult efectueaza plata pentru serviciile din factura numai ca aceasta a fost ridicata de o ruda a administratorului, care nu are nicio relatie cu firma, iar datele acestei persoane sunt inscrise pe factura la rubrica "date privind expeditia".
Exista o baza legala care sa permita acceptarea in contabilitate a facturii in aceasta situatie - intreb in eventualitate unor eventuale surprize la un control.
Multumesc
Daca si-a insusit-o si conducerea, nu e nicio problema. Controalele de care va temeti verifica exactitatea inregistrarii in contabilitate a documentelor de catre firma, nu efectueaza expertize grafologice.
Semnare declaratii
vioop
Buna ziua! Administratorul unei firme Srl nu are angajat contabil deoarece acesta are decizie cu atribuții de conducere evidenta contabila fiind economist cu ... (vezi toată discuția)