avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordinul nr. 1162/31.08.2010 - permis retras din motive ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordinul nr. 1162/31.08.2010 - permis retras din motive medicale

Am o problema. Unei cunostinte i-a fost retras permisul de conducere (cat. B,C,C+E) in 2007 pe motive medicale in urma unui control (afectiunea: discromatopsie). Ordinul Nr 87/2003 pe baza caruia s-a luat aceasta masura a fost abrogat de Ordinul Nr 1162/2010 care il abroga. Poate acea persoana sa mearga sa isi ia permisul de conducere inapoi? De la politie i s-a spus ca fisa medicala care il declara "inapt" este valabila 5 ani. Abia dupa aia se poate duce sa faca alt control la aceeasi clinica si sa demonstreze ca nu mai sufera de discromatopsie. Mentionez ca discromatopsia s-a scos in afara legii, deci nu mai este afectiune incompatibila cu posedarea unui permis de conducere auto. Va multumesc pentru rabdarea acordata.
Cel mai recent răspuns: Floryny , utilizator 21:18, 26 August 2024
Legea nu este retroactiva. Deci ramane cu permisul anulat pana la expirarea fisei medicale.
Legat de aceasta problema Ministerul Sanatatii a emis un raspuns nr.CS.A3054/08.04.2010 din care reiese ca suferinzii cu aceste boli nu potdetine permise de conducere. Exista mari controverse pe aceasta tema dar comisia medicala a MS nu renuntat deocamdata la acest punct de vedere.
mi a expire vizita medicala pt pernis auto ,de 1 an ;vreau sa-l preschimb insa sufer de o depresie severa de 1 an ,de atatunci nu am condus pt ca am tratament , m-am internat iar acum 1 luna si depresia este acum moderara , as putea dupa ce nu mai iau tratamet sa imi vizita medicala sa imi iu permisul , sau mai trebuie sa mai imi aia ceva de la mediul curant ? sau sa imi iau adio de la permis .
mi a expire vizita medicala pt pernis auto ,de 1 an ;vreau sa-l preschimb insa sufer de o depresie severa de 1 an ,de atatunci nu am condus pt ca am tratament , m-am internat iar acum 1 luna si depresia este acum moderara , as putea dupa ce nu mai iau tratamet sa imi vizita medicala sa imi iu permisul , sau mai trebuie sa mai imi aia ceva de la mediul curant ? sau sa imi iau adio de la permis .

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto, vizita medicala Bogdan62 Bogdan62 urmeaza sa-mi expire permisul auto,in luna august;vreau sa-l preschimb zilele acestea ,este obligatorie vizita medicala? (vezi toată discuția)
De unde se obtine aviz medical autorizat pentru un carnet de conducere sofer amator? carmen_cl67 carmen_cl67 Fiul meu a implinit 18 ani si ca majoritatea tinerilor isi doreste un carnet de conducere . Avem o mica problema, el urmeaza in prezent un tratament pentru o ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere floraresu floraresu Buna seara. Trebuie obligatoriu schimbat permisul de conducere chiar daca se afla in termenul de valabilitate? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)