avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie la zi

in ce conditii imi pot da demisia la zi de la actualul loc de munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 4 August 2011
Pur si simplu,inaintati demisia angajatorului,prin care il instiintati ca demisionati ,incepand cu data depunerii acesteia.
deci, eu am nevoie de o zi libera si nu vrea sa mi-o dea, pentru a demisiona la zi nu trebuie sa aduc nici un argument nimic?
atzunel a scris:

deci, eu am nevoie de o zi libera si nu vrea sa mi-o dea, pentru a demisiona la zi nu trebuie sa aduc nici un argument nimic?

Nu este nevoie de argumente,doar il informati ca demisionati.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
andymaurul, utilizator
O zi buna si multumesc mult de ajutor!!
andymaurul a scris:

atzunel a scris:

Nu este nevoie de argumente,doar il informati ca demisionati.

ART. 81-Codul Muncii

(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţã a salariatului care, printr-o notificare scrisã, comunicã angajatorului încetarea contractului individual de muncã, dupã împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sã înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dã dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probã.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

Alte discuții în legătură

Cerere demisie hvac hvac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o demisie la un contract de munca incheiat pe o perioada de 3 luni, care nu poate fi continuata aceasta perioada ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz rrobert rrobert Ce articol din codul muncii este aplicabil la ora actuală pentru demisia cu preaviz (vezi toată discuția)
Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)