avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert on line
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert on line

Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat?
Produsul sa il expediez cu o factura proforma ?
Va rog sa mi spuneti in detaliu procedura corecta.
Va multumesc!
Puteti emite o factura proforma pe care nu o inregistrati in contabilitate. In momentul incasarii contravalorii produsului si a taxelor de curieret emiteti si factura. Ex. 1 al acesteia trebuie trimis cumparatorului. Sau puteti emite direct factura, pe care o introduceti in coletul respectiv. In acest caz ar trebui sa stiti anterior facturarii, care este contravaloarea taxelor de curierat.
Va multumesc mult,dar daca la primirea coletului,cumparatorul refuza marfa eu atasand la colet si factura ,ce voi face in acest caz?
Ca sa nu mai paltesc pentru expedierea facurii pe care o voi emite dupa ce mi se confirma plata prin banca sau ramburs, o pot trimite prin e-mail sau prin fax?
Daca refuza marfa, coletul nu se intoarce la Dvs.? Implicit si factura? Unde trimiteti prin fax sau mail? Clientii sunt persoane juridice?
Sunt persoane ce comanda on line,persoane juridice cu preponderenta.Sunt persoane ce platesc si prin banca cu acestea cum se va proceda?
Va multumesc!:vishenka:
Originalul facturii trebuie sa intre in posesia acestor persoane juridice.
Daca platesc prin banca, viramentul se va face de catre acestia cu OP. Ori gasiti o modalitate de a incasa banii in avans, inainte de livrarea produselor, sau asteptati ca acestia sa efectueze plata ulterior livrarii. :)

Alte discuții în legătură

Magazin online - trebuie sa trimit si chitanta odata cu factura ? ririana ririana Buna seara. Apelez la bunavointa si la cunostintele dvs. In cazul unui magazin online care trimite colete cu marfa prin sistemul ramburs al postei romane, ... (vezi toată discuția)
Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Comert la distanta - contabilitate just_me_12345 just_me_12345 Buna ziua! As dori sa trimit un pachet de la firma la particular, cu ramburs, iar valoarea incasata sa fie exact valoarea marfii. Cum trebuie procedat in ... (vezi toată discuția)