Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat?
Produsul sa il expediez cu o factura proforma ?
Va rog sa mi spuneti in detaliu procedura corecta.
Va multumesc!
Puteti emite o factura proforma pe care nu o inregistrati in contabilitate. In momentul incasarii contravalorii produsului si a taxelor de curieret emiteti si factura. Ex. 1 al acesteia trebuie trimis cumparatorului. Sau puteti emite direct factura, pe care o introduceti in coletul respectiv. In acest caz ar trebui sa stiti anterior facturarii, care este contravaloarea taxelor de curierat.
Va multumesc mult,dar daca la primirea coletului,cumparatorul refuza marfa eu atasand la colet si factura ,ce voi face in acest caz?
Ca sa nu mai paltesc pentru expedierea facurii pe care o voi emite dupa ce mi se confirma plata prin banca sau ramburs, o pot trimite prin e-mail sau prin fax?
Sunt persoane ce comanda on line,persoane juridice cu preponderenta.Sunt persoane ce platesc si prin banca cu acestea cum se va proceda?
Va multumesc!:vishenka:
Originalul facturii trebuie sa intre in posesia acestor persoane juridice.
Daca platesc prin banca, viramentul se va face de catre acestia cu OP. Ori gasiti o modalitate de a incasa banii in avans, inainte de livrarea produselor, sau asteptati ca acestia sa efectueze plata ulterior livrarii. :)