avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna ziua. Am un credit ipotecar pe casa, si acum 2 luni am primit o casa mostenire in urma decesului mamei. Daca fac succesiunea,exista posibilitatea ca aceasta mostenire sa-mi fie atacata de banca ? ( banca considera ca apartamentul care
l-am ipotecat sa devalorizat )
Cu multumiri astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:42, 16 August 2011
Da,banca va putea sa va execute silit pe toate bunurile aflate in proprietatea dvsl
Aveti restante la plata creditului sau ati ajuns la executare silita ? Sau sunteti cu plata la zi si banca solicita si alte garantii ?
gi_jane2 a scris:

Aveti restante la plata creditului sau ati ajuns la executare silita ? Sau sunteti cu plata la zi si banca solicita si alte garantii ?

pana sa intram in criza asta de 2 lei aveam un salariu cu care`mi puteam platii rata, de 6 luni am facut reesalonare de rate, de la 400 euro, am platit 280 euro, acum ar trebui sa platesc rata de inceput 400, dar salariul meu a scazut cu 8 milioane. mi`e imposibil sa mai platesc aceasta rata fara sa raman in urma. si m`am pomenit cu mostenirea asta de la mama, si nu stiu cum sa procedez ca sa nu ma atace banca!

1. Puteti vinde casa si plati creditul
2. Acceptati mostenirea si o vindeti copilului (daca aveti).
3. Acceptati mostenirea dar nu dezbateti succesiunea.
4. Infiintati o fundatie si treceti casa in patrimoniul ei.
Nu e indicat sa ajungeti la executare silita, datoria si asa mare, va creste si mai mult.
Poate ar fi bine sa dezbateti succesiunea, sa vindeti apoi casa si sa platiti banca.
Daca nu vreti sa acceptati varianta asta, nu dezbateti succesiunea, Nu e nevoie sa dati declaratie de acceptare, daca va folositi de casa, ati acceptat tacit mostenirea

Alte discuții în legătură

Reesalonare credit dupa executare silita ??? crystiant crystiant Buna ziua, am facut si eu un credit in CHF in 2008,la vremea aceea aveam un salariu mare si imi puteam permite acel credit,din pacate in 2009 societatea la ... (vezi toată discuția)
Credit bancar maryana27 maryana27 Buna seara, In anul 2007 am facut un credit fara ipoteca la raiffeisen in valoare de 13000 de euro, in 2009 am depus cerere la banca pentru reesalonare rata ... (vezi toată discuția)
"urmatorul pas"...cu banca ! cosovi cosovi buna seara si La multi ani ! in ianuarie 2008 ne-am cumparat un apartament prin credit imobiliar pe o perioada de 30 ani cu ipoteca pe apartamentul cumparat . ... (vezi toată discuția)