Am cunoscut o situatie dramatica a unei familii de batrani care au ajuns sa-si dea 30% din pensie (800 de lei)la banca deoarece batranul fusese pacalit de fiul sau sa fie codebitor.In ce consta ,din p.d.v. al legalitatii acelui contract ipotecar dramatismul batranilor.Batranul apare ,entionat ca si codebitor doar la inceputul contractului,iar la incheierea contractului numele si prenumele lui nu mai este mentionat,astfel incat sunt mentionati pe ultima pagina a contyractului doar debitorul fiul batranului si ,culmea primul codebitor, care-i notra batranului,sotia fiului cu numele ij clar si semnaturile lor olografe.Batranul a fost pus de banca sa semneze olograf pe fiecare din cele 300 de pagini ale contractului de credit ipotecar ,pe marginea de jos a paginii fara ca in dreptul semnaturii lui sa-i apara si numele si prenumele in clar.D-tra ce parere aveti?Daca batranul nu semneaza alaturi de debitor si codebitor 1 , cu nume si prenume ,pe ultima pagina a contractului,ma este sau nu mai este codebitor,si-a asumat batranul calittaea de codebitor in acel contract?
Pai tocmai ca nu a semnat alaturi de ceilalti semnatari ai contractului,batranul doar a semnat , a mazgalit ilizibil pe marginea de jos a foilor contractului,dar la final nu a semnat contractul ,nici macar nu este mentionat alaturi de ceilalti semnatari.Mai mult mult decat atat la pensia lui amarata nici nu avea cum sa garanteze un imprumut de 150000CHF
Va multumesc pentru atentie.
Tot contractul acesta este o mare inselatorie din partea bancii, deoarece la imprumutul ipotecar de 150000 CHF s-au depus doar adeverente de salar ,pensia si indemnizatie de ingrijire copil in valoare insumata de 2700 lei.Din acestia se scade suma de 1500 de lei necesarul de subzistenta a 5 persoane si raman 1200 lei pe care il inmultim cu 60% si acesta era gradul/lunar de indatorare,iar rata lunara este de 550CHF.in ce mizerie a fost atras acest om.ce fac bancile ?Cum se mai respecta in acest caz caracterul juridic oneros al contractului?
Este adevarat ca este de plans situatia domnului in cauza. Problema insa ar trebui pusa si "de ce fiul si nora ii lasa sa se chinuie si nu isi platesc datoriile" nu ati spus nimic despre acestia. Cat era CHF-ul cand s-a luat creditul?
Nu vreau sa apar pe nimeni dar in general problema are mai multe fete
In dreptul nici unei semnaturi nu apare numele si pronumele semnatarului,nu este vorba sa se fi specificat pe ultima pagina ca-i codebitor.Numele si prenumele batranului apare in contract doar pe prima pagina a contractului,in rest nimic,decat semnaturi olografe,niste mazgalituri pe muchia de joc a paginii,iar pe ultima pagina semneaza contractul doar banca si debitorul si sotia acestuia ce s-a mai constatat din contract,conform ofertei si datei incheierii contractului ,oferta si contractul se incheie in aceiasi zi,desi legea 190/1990 ,modificata cu legea 34/2006 la art.8 spune clar ca " Art. 8. - Inainte de semnarea contractului de credit ipotecar pentru investitii imobiliare, institutia autorizata va pune la dispozitie imprumutatului o oferta scrisa, care va cuprinde toate conditiile contractului si termenul de valabilitate a acesteia, care nu va fi mai mic de 10 zile de la momentul primirii ofertei de catre potentialul debitor.
Ana ce poti spune despre niste oameni care departe de tara,isi pierd omenia?In 2008 CHF era 2,8 lei si a crescut pana la 3,78 lei.Ce s-a mai constatat din contract ca acest contract nu este oneros,deoarece conform adeverintelor de venit net,insumate din care s-a scazut sumele de subzistenta si dupa aplicarea procentului gradului de indatorare ,debitorul si codebitorul nu-si piutea acorda din start datoria.Ceea ce este clar banca ,nimeni alta decat [editat de admin] a incalcat ,legea 34/2006,art.8,s-a incalcat caracterul juridic oneros al contractului si-n acelasi timp banca a acordat un credit fara ca imprumutatii sa -l poata achita conform veniturilor nete aflate la dosatul contractului.
Sunt asistent social,pe mine ma intereseaza cine ii apara pe acesti oameni care cad victime incompetentei unor abagajati ai bancilor ,dar si rticalosiei practicate cu acordul tacit al BNR-ului impotriva unor oamnei care de buna credinta fiind au avut incredere in banca.Cam acestea sunt fetele despre care se poate vorbi.Pana cand instanta se va pronunta impotriva incalcarilor savarsite intentionat d ebanca ,vom incerca sa-i fim alaturi acestuio om, care in mod sigur nu este un caz izolat.
Credit ipotecar
cris113
Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)