avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu vreau " sa-mi spal rufele murdare " in sala de judecata. Nu vreau sa dau vina pe e, vreau doar un divort civilizat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters95887 , utilizator 07:37, 18 August 2011
Daca si el este deacord cu divortul se poate merge la notar si se rezolva rapid.
va trebui sa divortati la instanta.Instanta va incredinta si copii minori.
Incercati sa va cautati un avocat ca sa cautati sa faceti o redactare a actiunii in sensul dorit de dvs.
Vor fi necesare si niste motive de divort.
Daca sotul este de acord cu divortul nu va trebui forjat pe motivele de divort prea tare.
La aceste moment nu se poate divorta la notar sau pe cale administrativa decat in situatia in care sotii nu au copii minori rezultati din casatorie.
Prin urmare singura varianta de divort in situatia data, este instanta de judecata.
Daca sotul dvs. este de acord cu divortul cat si cu toate celelalte cereri accesorii divortului, respectiv incredintarea minorilor, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestora, numele pe care il veti purta dupa desfacerea casatoriei si eventual stabilirea unui program de vizita al acestora, atunci puteti incheia un acord in fata instantei, caz in care nu mai sunt necesare probatoriile in dovedirea motivelor de divort si nici a celorlalte cereri accesorii divortului, cu exceptia inscrisurilor, anchetei sociale si a ascultarii minorilor daca au peste 10 ani.
In cazul in care sotii nu se invoiesc asupra divortului sau asupra acestor cereri accesorii divortului ,este necesara administrarea probelor prevazute de lege (inscrisuri, martori, interogatoriu pe incredintare, ancheta sociala , ascultarea minorilor peste 10 ani).
Ultima modificare: Luni, 15 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sotul spune ca el nu imi va va fi de acord cu divortul. in acest caz pot obtine desfacerea casatoriei? sotul meu m-a inselat, dar pt copilul cel mare nu as vrea sa fac un "circ" din viata mea personala.
Da, insa in acest caz va fi necesar sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a acestuia si sa probati cu martori ca acesta se face vinovat de destramarea relatiilor de familie si ca relatiile de familie sunt grav si iremediabil vatamate.

Alte discuții în legătură

Martor la divortul prin intelegere Alina2011 Alina2011 La divortul cu minor prin intelegere este necesar martor? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord roxana76 roxana76 As dori sa stiu in cazul unui divort de comun acord, pe baza noilor modificari, daca sotii se pun de acord cu cine sa ramina copilul, cat sa fie pensia ... (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)