avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma paza - CNP la vedere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma paza - CNP la vedere?

Buna ziua,

Persoana care este angajat la firma de paza(foarte cunoscuta) poate face plangere catre sef, ca pe ecusonul pe care-l poarta sa nu ii apara CNP-ul? E totusi ilegal ca pe langa denumirea firmei, sigla si alte inscrisuri specifice acesteia sa apara numele si CNP-ul celui care-l poarta? Care e baza legala ca CNP-ul sa fie scris cu fonturi de 16/18 pe ecuson, astfel incat oricine sa aiba acces pana la urma la datele personale ale angajatului?
Va multumesc
CNP este confidential. Este un atribut personal, al persoanei in cauza. De aceea cred ca nu trebuie dezvaluit.
[ link extern ]

din cate puteti afla din ceea ce v-am trimis, nu se mentioneaza nicaieri precizarea CNP-ului in ecuson
Buna ziua

Este cu adevarat cea mai mare indrazneala coroborata cu un mare tupeu ca angajatul ce desfasuara activitate sa aiba singura protectie(sub aspect definitoriu) a datelor demascata, fiind astfel expus unui real pericol din partea persoanelor de rea credinta ce au transformat viata infractionala intr-un scop in sine.

Nu inteleg scopul si necesitatea acestei masuri din punctul meu de vedere este o chestiune ilegala aducand atingere securitatii si libertatii pana la urma in forma extinsa a persoanei.

Cu stima
Va multumesc tuturor. Deci NU este legal atat timp cat angajatul nu a fost de acord ba chiar mai mult a sesizat conducerea. Din pacate e tot cu CNP-ul la gat...prin supermarket-uri (Carrefour, Billa, etc), parcari, piete, etc. Ce trebuie sa faca? Poate o sesizare scrisa? Dar in baza carui temei legal?
Puteti incerca sa faceti o sesizare la Autoritatea de supraveghere in baza lg 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date - Prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal art.35.
Mai mult legea prevede la art. 8 ca
Prelucrarea datelor cu caracter personal având funcţie de identificare
(1) Prelucrarea codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală poate fi efectuată numai dacă:
a) persoana vizată şi-a dat în mod expres consimţământul; sau
b) prelucrarea este prevăzută în mod expres de o dispoziţie legală.
(2) Autoritatea de supraveghere poate stabili şi alte cazuri în care se poate efectua prelucrarea datelor prevăzute la alin. (1), numai cu condiţia instituirii unor garanţii adecvate pentru respectarea drepturilor persoanelor vizate.

Alte discuții în legătură

Legea privind protectia datelor cu caracter personal corinuta corinuta Am inteles ca aceasta lege se ocupa cu protejarea datelor cu caracter personal, as dori sa aflu unde gasesc exact interdictia de a furniza CNP persoanelor ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate nota explicativa marinu30 marinu30 Buna ziua, Mi-a fost ceruta nota explicativa de departamentul juridic la firma unde lucrez si acea nota explicativa a inceput sa circule pe mail-ul firmei ... (vezi toată discuția)
Cnp public mirunajenica mirunajenica in urma incheerii unui contract cu o banca institutia respectiva are voie sa faca public CNP-ul si datele personale? (vezi toată discuția)