chir_pacala a scris:
Faptul ca imi citati articolul pus in discutie de mine nu lamureste cu nimc problema pusa in discutie. Tocmai lipsa de logica prezenta in acea formulare facea obiectul interventiei mele. Adica va suna corect romaneste formularea de la punctul b ?
pare logica ? Avansasem in discutie unele motive pentru care art respectiv ma nemultumea. Dumneavoastra mi-ati citat in extenso reglementarea, nu mi-ati raspuns la nelamurire.
Daca organul sanctioneaza cu 60 de zile incidentul (neacordare de prioritate unui alt auto, soldata cu accdent minor), rostul testarii este de a da posibilittaea recuperarii dreptului de circ. in avans. Prelungirea cu 30 de zile in lipsa testarii sau nepromovarii imi apare ca o a doua sanctiune suplimentara. nu mai spun si de amenda asociata. Una peste alta tot abuz imi apare. Daca aprecia ca gravitatea evenimentului necesita 90 de zile de repaus, trebuia sa spuna din prima: 90 de zile de suspendare cu posibilitatea de scurtare prin promovarea testului. Asa insa imi apare ca o sanctiune data ulterior judecarii faptului. Cu regretul de a fi mai putin penetrabil la argumentele din raspuns, va doresc un 23 August racoros.
Textul articolului reprodus de mine este foarte clar.
Pentru lamurire sa luam exemplul citat de Dvs. Daca se aplica sanctiunea suspendarii dreptului de conducere pentru 60 zile si nu predati permisul de conducere in termenul legal la politie ( nu l-ati avut la Dvs in momentul savarsirii contraventiei) durata suspendarii se prelungeste cu inca 30 zile, adica, in total 90 zile stati fara permis de conducere. In interiorul perioadei de suspendare trebuie sa promovati testul de verificare. Daca nu promovati testul dupa "n" incercari nu vi se restituie permisul de conducere.
Dupa parerea mea testul de verificare este un abuz numai in conditiile in care a invata ceva poate fi catalogat abuz.
Eu cred ca prevederile aliniatului (5) al articolului citat este incorect redactat. Contravenientul trebuie sa........, ar fi, dupa parerea mea, formularea corecta. Sustinerea testului nu este o obligatie, dar devine o necesitate intrucat fara promovarea acestuia nu se restituie permisul de conducere.
Aceasta este parerea unui om care nu a reusit sa faca decat 10 clase in invatamantul preuniversitar.:-/
Va doresc numai bine.