Vasile Badea a scris:
2. Sunt apartamente nelocuite sau inchiriate si la intretinere nu sunt trecute persoanele care locuiesc. Aceste aprtamente figureaza cu persoane zero si CHIAR CONSUM ZERO.
3. Este posibil ca aici , in cele 7-8 apartamente sa se produca pierderi ( la WC sau alti robineti). CURIOS este ca daca pe scara blocului este un consum (suma a citirilor contorilor din apartamente) de 140 metrii cubi, la cel de la intrarea in scara este de 360 metrii cubi. SI DIFERENTA MI SE PARE EXAGERAT DE MARE pentru a putea fi datorata unor scugeri de robineti.
Sunt de acord cu plata pierderilor, dar acest sistem introdus de administrator mi se pare a fi favorizant pentru cei care au mai putine persoane la intretinre. Daca exista un cadru legal de plata a acestor diferente va rog sa-mi comunicati. Din punctul meu de vedere consider ca aceste pierdei sa fie trecute la cota parte.
Daca in acele apartamente care nu sunt locuite de proprietari sau in unele din ele locuiesc persoane care nu sunt trecute cu consum de apa.....aici poate fi una din sursele pierderilor.
Interesati-va, in plus, si daca contorul APA NOVA a fost citit, verificat sau chiar schimbat. Aceasta poate fi o sursa importanta a pierderilor de apa rece.
Si ca sa va dau un reper de judecata, comparati pierderile de la apa calda cu cele de la apa rece. Daca diferenta intre aceste doua pierderi este semnificativa inseamna ca pierderile de la apa rece sunt pe surse specifice: WC-uri si contorul APA NOVA. Mai luati in calcul si apartamentele "nelocuite".
Nu stiu sa existe reglementari legale la modul de impartire a acestor pierderi, dar este de bun simt sa fie considerate ca si cheltuielile administrative pe considerentul ca NU nr. de persoane din bloc fac pierderile, ci ele, aceste pierderi, sunt din surse care nu depind de nr.locatarilor.