avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale angajat vs neangajat (actionar srl)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

angajat vs neangajat (actionar srl)

Sunt actionar la un srl cota 50% .Cum pot sa fac sa platesc CAS, sanatate, Somaj si ce mai e de platit daca nu fac contract de munca la respectivul srl?
Mentionez ca in momentul infiintarii srl-ului nu eram angajat de aproape doi ani, iar asociatul are contract de munca in alta parte.
Cel mai recent răspuns: sovid , utilizator 08:45, 21 August 2011
incheiati contracte direct cu fiecare institutie si platiti lunar/trimestrial contributiile din "buzunar'
Si inca un lucru. Daca nu am contract de munca cum o sa pot dovedi ca am o anumita vechime in profesia pe care o practic? Multumesc
Nu ne-ati spus ca practicati o profesie si unde, ati spus doar ca sunteti actionar si asta nu este o profesie. Dar daca practicticati o profesie cum o faceti sau cum ati facut-o fara a avea un contract?
Sunt actionar la un srl cu activitati veterinare( sunt medic veterinar) . Societatea este infiintata de o luna si peste cateva zile isi deschide portile. pana la infiintare am fost in somaj cu plata sau...fara.Inainte unde am lucrat am avut contract de munca. Ce solutie ar fi in acest caz? Multumesc !!
Daca sunteti medic veterinar si sa puteti sa va desfasurati ca atare profesia, conform STATUTULUI profesiei dvs:

Exercitarea profesiei de medic veterinar este supus Constituiei Romniei, republicat, conveniilor internaionale la care Romnia este parte, legii, Regulamentului de organizare i funcionare al Colegiului Medicilor Veterinari, Statutului medicului veterinar i Codului de deontologie medical veterinar.

Profesia de medic veterinar se exercit n cadrul urmtoarelor structuri profesionale:
a)serviciile de stat - publice - sanitar-veterinare i pentru sigurana alimentelor;
b)serviciile sanitar-veterinare de liber practic, autorizate legal;
c)instituiile de nvmnt veterinar autorizate i acreditate sau autorizate s funcioneze provizoriu;
d)alte instituii publice i private.

Calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari este obligatorie pentru exercitarea profesiei de medic veterinar.
Calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari este atestat prin cartea de identitate a medicului veterinar , document eliberat la nscriere.

Calitatea de membru al Colegiului Medicilor Veterinari se dobndete de orice medic veterinar, cetean romn sau al statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spaiului Economic European, cetean elveian ori cetean din state tere conform art. 11, indiferent de convingerile politice, religioase i culturale sau de originea etnic, care ndeplinete urmtoarele condiii:
a)exercit n mod legal profesia de medic veterinar n Romnia, n conformitate cu dispoziiile legale n vigoare;
b)nu se afl n cazurile de nedemnitate prevzute de legislaia n vigoare;
c)este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei de medic veterinar;
d)a depus jurmntul prevzut la art. 19 din Legea nr. 160/1998, republicat, cu modificrile ulterioare.

Pentru eliberarea crii de identitate, medicul veterinar depune la biroul executiv al consiliului judeean, respectiv al municipiului Bucureti al Colegiului Medicilor Veterinari urmtoarele:
a)cerere-tip (anexa nr. 2);
b)copie de pe diploma de medic veterinar ori documentul care atest deinerea titlului de medic veterinar;
c)copie de pe actul de identitate;
d)certificat de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile nainte de data depunerii cererii;
e)certificat medical care atest starea fizic i psihic, eliberat de o unitate medical specializat;
nscris n profesie, care s ateste situaia disciplinar i cauzele ncetrii calitii de medic veterinar;
g)o fotografie color format 3/4;
h)dovada achitrii taxei de nscriere;
i)un dosar plic;
j)pentru medicii veterinari ceteni romni cu domiciliul n strintate, precum i pentru medicii veterinari ceteni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ale Spaiului Economic European, cetenii elveieni i ai statelor tere este necesar un certificat de bun practic eliberat de forul profesional al rii unde au calitatea de membri ai organizaiei profesionale naionale.

Medicii veterinari de liber practic, n cadrul activitii profesionale, fac parte din sistemul naional unic sanitar-veterinar. Activitatea acestora este autorizat de autoritatea sanitar-veterinar de stat competent teritorial, numai prin acordarea autorizaiei sanitar-veterinare de funcionare a unitii medicale veterinare.

Activitatea medicilor veterinari de liber practic este aprobat de Colegiul Medicilor Veterinari prin acordarea atestatului de liber practic.

Medicii veterinari de liber practic trebuie s se organizeze ca persoane fizice autorizate n cadrul cabinetului medical veterinar, conform Legii nr. 160/1998, republicat, cu modificrile ulterioare, sau ca persoane juridice conform Legii nr. 31/1990 privind societile comerciale, republicat, cu modificrile i completrile ulterioare, cu respectarea Legii nr. 160/1998, republicat, cu modificrile ulterioare.

Deci, daca doar ati absolvit facultatea de medicina veterinara si nu aveti atestat de libera practica, nu puteti sa va desfasurati activitatea decat daca faceti un contract de munca cu firma. iar firma trebuie atestata de Consiliul Medicilor Veterinari. Nu este suficienta calitatea de asociat.

Alte discuții în legătură

Srl si/sau cabinet medical individual oms oms Buna ziua. Numele meu este Marius, sunt medic veterinar, nou pe acest forum si sunt in urmatoarea situatie: sunt asociat unic la un SRL cu cod CAEN 7500 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare profesie liberala? sovid sovid Buna ziua, Zilele trecute puneam o intrebare in legatura cu sediul pfa. Acum insa cautand pe net mai multe informatii aflu ca profesiile liberale(sunt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca pfi raduiulian raduiulian Buna ziua, Sunt medic veterinar si cercetator. As dori sa devin independent pentru a presta servicii de consultanta si profesionale. Pot sa ma inregistrez ... (vezi toată discuția)