avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timpul de lucru flexibil intr-o firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timpul de lucru flexibil intr-o firma

Daca se lucreaza doar doua ore intr-o luna pentru o societate (in medie, uneori chiar 10-20 ore/luna), cum poate fi angajat un om, exista vreo specificatie in lege ca ma pot angaja cu "cateva" ore pe luna si sa le pot presta cand este nevoie (program flexibil). Cu alte cuvinte cum pot presta un job legal, cu cateva ore lunar.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:09, 23 August 2011
Da, in c.i.m. se poate prevedea o durata a timpului de munca de cateva ore/luna sau oe/sapt. ... repartizarea programului de munca putand fi facuta astefl ncat sa nu depaseasca durata timpului de munca respectiva ... de exemplu, 5 ore/luna , repartizarea timpului de munca facandu-se :
I sapt , luni 1 ore/zi
II- a sapt, marti 2 ore/zi etc...
ct59mdi a scris:

Daca se lucreaza doar doua ore intr-o luna pentru o societate (in medie, uneori chiar 10-20 ore/luna), cum poate fi angajat un om, exista vreo specificatie in lege ca ma pot angaja cu "cateva" ore pe luna si sa le pot presta cand este nevoie (program flexibil). Cu alte cuvinte cum pot presta un job legal, cu cateva ore lunar.



Stabiliti exact de cate ore de munca pe luna este nevoie(nu media),mai apoi.
veti incheia un contract de munca cu timp partial,specificand la clauza privind durata muncii ,o fractiune de norma de ...... ore/zi, ore/saptamana ...si veti stabili
repartizarea programului de lucru ,astfel incat sa nu depasiti nr. total de ore pt. care s-a incheiat cim ul.

Programul flexibil se refera la faptul ca durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic,nu la faptul de a putea presta cand este nevoie in cursul lunii!
Practic, la noi se lucreaza 2 ore/luna (in prima saptamana a lunii - intretinere tehnica) si daca mai sunt lucrari suplimentare se lucreaza ocazional pentru remedierea defectiunilor (2-10 ore/luna). Intrebari:
- ce salariu pot stabili in aceste conditii (pe ora m-ar avantaja);
- cum pot implementa acest program flexibil in CIM (nu am data fixa pentru lucrari si nici nu pot prevedea)?
Scuze pentru insistenta, dar contabila chiar nu stie si a facut contracte de o ora zilnic, lucru care ma face sa "pic in abatere", una scrie pe CIM si alta facem noi.
Conditia esentiala este reprezentata de specificarea clara in contractul de munca a orelor sau zileleor din luna in care angajatul va presta programul de lucru.
Daca in contract nu sunt trecute clar "aceste amanunte", I.T.M-ul poate transforma acest contract cu timp partial de lucru in contract cu norma intreaga.
De regula, norma redusa este considerata "nereala" si in mare parte din cazuri angajatorul incheie contract pe fractie de norma, dar in realitate se lucreaza "cu norma intreaga"
Salariul minim care se poate stabili este de 670 lei brut/luna pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011 reprezentand 3,94 lei/ora.

Pentru salarizare veti putea folosi in functie de specificul activitatii salarizarea in regie sau dupa timpul lucrat care presupune stabilirea salariului in functie de timpul efectiv lucrat, neputandu-se stabili o legatura directa intre munca prestata si rezultatele obtinute.

Alte discuții în legătură

Cim dali_c dali_c Buna ziua, Patronul vrea sa angajeze o persoana care sa lucreze in prima sapt. luni, miercuri, vineri, a doua, marti, joi,sambata, si tot asa, cu un salariu ... (vezi toată discuția)
Contract costicul costicul Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial cris2279 cris2279 Trebuie sa modific un contract cu norma intreaga intr-un contract cu norma partiala 4 ore/zi, 20 ore/sapt, dar repartizat ingegal: L=6 ore, Ma=8 ore si Mi=6 ... (vezi toată discuția)