avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mi- e rusine !sunt bulversat!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mi- e rusine !sunt bulversat!

:">:">:-/saptamana trecuta am furat din carrfor produse in valoare de 60 lei,m au prins si le am platit ,apoi mi au scris datele de pe buletin pe un formular ,mi au dat drumul fara sa dau declaratie si fara sa ma ia la sectie.
ce ma nelinisteste:pe formular era trecuta o rubrica:OORA APELULUI CATRE POLITIE
am mai furat de acolo DACA AU INREGISTRARI VECHI?
daca nu m -au luat la sectie pentru ca eram cu fratele meu minor de 10 ani dar imi vine mai tarziu ceva de la sectie sau tribunal?
Stie cineva din practica ce mi se poate intampla ?:">
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
coosminn, utilizator
Cel mai recent răspuns: coosminn , utilizator 02:17, 30 August 2008
E bine ca iti este rusine, dar era mai bine sa te deranjeze gandul de a fura si sa nu o faci! Nu ai spus varsta pe care o ai. Daca ai de la 14 ani in sus, vei fi cercetat penal de catre organele de politie sub supravegherea unui procuror. Procurorul este cel care va decide daca te va trimite in judecata sau nu.
Daca ai mai furat bunuri din acel magazin si daca exista inregistrari video in care sa fie surprinsa activitatea infractionala desfasurata de tine, vei putea fi acuzat de furt calificat in forma continuata (cate fapte, atatea acte materiale). Încadrare juridica: art.208 al.1 - 209 al.1 lit.e Cod penal, cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, daca ai actionat singur.
Sfatul meu: indiferent de rezultatul anchetei penale, OPRESTE-TE, NU MAI COMITE INFRACTIUNI !
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
prosecutor, utilizator
Din moment ce ati acoperit prejudiciul nu cred că mai puteti păţi ceva deoarece nu este nici valoare mare. Nu ştiu practica din magazinul respectiv, insă la alte magazine daca este o situaţie similară cu cea descrisă de dvs nici macar nu se mai anunţă poliţia.
Faptul că aţi completat formularul respectiv poate sa ajute firma de pază din magazin, ca sa-şi justifice activitatea. Daca v-au facut vreo poză este totusi foarte probabil sa sa v-o posteze la intrare la "Hall of Faime" şi să va interzică accesul in magazin.
Av. Adrian Posdarie
Este posibil ca domnul avocat sa aiba dreptate, dar o asemenea ''practica'' a magazinului de a nu sesiza organele de politie cand sunt constatate infractiuni, conduce la incurajarea infractorilor, ceea ce dauneaza in mod evident societatii !
Ultima modificare: Luni, 25 August 2008
prosecutor, utilizator
Pe ei ii intereseaza sa-si recupereze paguba. Si cum sunt putini bani...
Sunt muuuuuulte furturi de la supermarketuri, dovada si cate intrebari in legatura cu asta sunt pe forum.
Faptul ca sunt multe furturi din magazine nu scade pericolul social al actiunilor interzise de lege, ci evidentiaza existenta unui fenomen nedorit ! Si sa nu uitam: azi fura un ou, maine fura un bou !

Alte discuții în legătură

Care e procedura pentru furt in hipermarket? anamarian anamarian acolo se fura foarte mult ,e posibil sa trimita prin fax sesizare catre politie cu datele celui prins asupra faptului si politia sa ia pe urma masuri?sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am o întrebare și eu . la prima fapta furt calificat ... Madalina Anamaria Madalina Anamaria Bună ziua ! Am o întrebare și eu . La prima fapta furt calificat conținu 4 acte . Reținere 24 de ore ulterior control juridiciar 60 de zile . Fapta ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Buna seara.Am o nelamurire.O persoana X sa zicem a fost prinsa ca a furat un sac cu detergent dintr-un magazin prin camera video.A fost dusa la politie in urma ... (vezi toată discuția)