avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 11 ani de la deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 11 ani de la deces

Bun gasit tuturor!
Sunt intr-o situatie foarte incalcita.Bunica mea a decedat acum 11 ani nefacand nici un act succesoral pe numele meu desi in viata fiind mentiona ca eu sunt cea care o voi mosteni.Neavand bani si nici stiinta ca de fapt succesiunea se face in termeni de 6 luni ne-am vazut cu totii de vietile noastre.Dupa un an de la deces m-am mutat in locuinta respectiva unde mi-am facut si domiciliul,am locuit acolo timp de 6 ani ,apoi am plecat in UK unde locuiesc temporar.Domiciliul meu permanent este in Ro.Recent,cardul meu de identitate a expirat si am intocmit o procura pentru o prietena sa il reinnoiasca pe aceeasi adresa.Ca si document am trimis contractul de vanzare-cumparare care e pe numele bunicii decedate.Cei de la evidenta populatiei refuza sa-mi intocmeasca cardul de identitate pe motiv ca acel contract are alt nume si nelocuind de moment in acea locuinta ofiterul de politie nu are persoana fizica prezenta(subsemnata)respectiv sa o verifice.Eu nu pot sa merg in tara(serviciu) iar pentru a face succesiunea am nevoie de participarea rudelor mele care sunt si ei majoritatea plecati din tara iar cei ramasi in tara nu sunt interesati de nimic din acea mostenire.Sincer ,nu face mostenirea cat cheltuielile de drum si intocmirea actelor.Inca de la decesul bunicii eu sunt cea care a administrat totul,platit taxe,impozite etc.
Intrebarea mea este cum as putea face aceasta succesiune fara ca sa-mi implic rudele ???

Cu multe multumiri apreciez sugestiile dumneavoastra cei mai in masura sa ma avizati.Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
adilo, utilizator
Cel mai recent răspuns: adilo , utilizator 20:54, 26 August 2011
intai ce rude mai aveti cu vocatie succesorala la mostenirea bunicii.
Doi. Puteti face o procura acolo unde sunteti in strainatate fie la Consulta , fie la un notar, sau avocat, conform legii locului, in acest caz din urma ea va fi trimisa in tara original , tradusa si apostilata, prin care sa imputerniciti pe cineva din Romania sa va reprezinte interesele in dezbaterea succesiunii si sa deschida succesiunea. Acelasi lucru pot face si ceilallti succesibili.
Dvs sunteti considerata ca acceptanat a succesiunii, locuind in acea casa dupa deces si platind impozitele si inntretinerea pana in prezent. Daca ceilalti nu au facut nici un act de acceptare tacita a mostenirii asa cu ati facut dvs, acte de conservare sau administrare, asupra vreunui bun din masa succesorala a bunicii, sunt considerati straini de succesiune daca nu au dat declaratie de acceptare expresa a mostenirii in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la deces.
Doar prin proces puteti.
Daca am inteles eu bine.
Insa notiunea de ,,implicat" o vad exclusa sub aspectul necitarii lor in proces.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Obtineti renuntarea (autentica) la mostenire din partea lor!!!
rtek a scris:

Obtineti renuntarea (autentica) la mostenire din partea lor!!!



Da, ar fi fost o varianta dar nu cred ca se mai poate face acum...
dupa 11 ani? renuntare ?? atunci termenul de optiune succesorala ce mai este ?art.700 Cod civil....

Alte discuții în legătură

Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Succesiune corana corana Buna ziua, Tatal meu a murit in urma cu un an. Fiind plecat din tara nu m-am ocupat de succesiune. In schimb mama si cei doi frati vitregi sustin ca este ... (vezi toată discuția)
Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)