avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dreptul de semnatura pana in 18 ani
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dreptul de semnatura pana in 18 ani

Buna ziua,
In martie 2005, cand aveam 14 ani, am facut o mica "boacana", La scoala ni se cerea uniforma, eu nu aveam una, si-am intrat pe geam in sala de clasa, impreuna cu alti colegi. Cineva ne-a vazut, s-a dus la directoare, ea a sunat la politie, a venit in clasa, ne-a "saltat" si dusi la politie am fost, unde am semnat un proces verbal, amenda 250 RON... amenda ce nu a fost achitata nici in prezent, dar care a fost introdusa la impozit.
Acum vine intrebarea.

Aveam drept de semnatura la 14 ani? Nu trebuiau chemati parintii sa semneze ei?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 7e0 , utilizator 23:42, 27 August 2011
Minorul de peste 14 ani are capacitate de exercitiu restransa si pentru a semna acte cu efecte juridice trebuie sa fie semnate si de tutore.
Ok, dar in situatia in care am semnat doar eu si "nenea politist", procesul verbal si amenda, sunt legale?
Nu pot face nimic pentru a ma elibera de la plata amenzii?
Amenda nu sa prescris pana acum?
Ba da, in 2005, imediat dupa incident.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc amenda contraventionala? bursuku bursuku am parcat masina pe un spatiu public si aveam in geam anunt de vanzare a masinii, cand am venit la masina aveam un afis in geam de la politia comunitara ca am ... (vezi toată discuția)
Semnatura minor cico2cico cico2cico Buna ziua. Am si eu 2 intrebari : Diriginta solicita copilului meu sa semneze diferite procese verbale, declaratii sau instiintari. Desi am cerut acesteia si ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru pensie de intretinere promovata de minor clsa clsa minorul de 16 ani, care nu locuieste cu parintii, are dreptul sa dea parintii in judecata pentru a i se plati pensie de intretinere minorul locuieste cu ... (vezi toată discuția)