avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Amenda penala chiar daca partile s-au inteles, in caz ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Amenda penala chiar daca partile s-au inteles, in caz de accident auto

Buna ziua,
As dori daca este posibil sa ma lamuriti si pe mine cu niste chestiuni.
Povestea mea este urmatoarea: In urma cu cateva saptamani am fost implicat intr-un accident auto din care am reiesit vinovat. Nu am accordat prioritate de trecere unui autoturism, iar in urma impactului, doar o persoana din cealalta masina a suferit rani, adica si-a rupt degetul mic de la un picior. Am fost la politie, am dat declaratii, niciun sofer nu consumase alcool, persoana vatamata nu a avut nevoie de spitalizare, doar de punerea piciorului in ghips.
In urma declaratiilor, partea vatamata a declarat ca nu are pretentii de niciun fel de la mine, eu i-am si platit pe loc o anumita suma pt cheltuieli medicale.
Problema e ca acum cateva zile, sunt sunat de celalat sofer care imi spune ca el actioneaza in instanta societatea de asigurari RCA la care am avut eu polita, pentru a-si recupera daune. Din cate am inteles, voi fi si eu citat la tribunal in acest proces.
As dori sa stiu care ar putea fi eventualele probleme pe care le-as putea pati. Nu cunosc foarte bine sistemul legislativ roman. Repet ca m-am inteles cu partea vatamata, iar politistii mi-au spus ca in acest caz nu se va decide inceperea urmaririi penale.
Totusi, sunt ingrijorat de acest proces si as dori sa stiu care sunt eventualele probleme care s-ar putea ivi.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: costi0070 , utilizator 22:55, 5 Septembrie 2011
dvs nu ati achitat daunele si soferului? doar persoanei accidentate?
Soferul nu a avut nicio pretentie. Nici nu a dorit transportul la spital.
Daca asiguratorul dvs. RCA nu plateste daunele vehiculului lovit de dvs., posesorul acestui vehicul are dreptul sa si recupereze dauna prin instanta. Daca merge pe civil, veti fi chemat in judecata, pentru ca asa prevede L.136/1995, insa e bine sa discutati cu el ce anume va intreprinde.
si nu, nu trebuia sa achitati dvs. pagubele la masina lovita, de aceea aveti asigurare RCA, sa fiti absolvit de plata unor astfel de despagubiri.


Toate daunele pe care le-ati produs, inclusiv cele medicale, se achita de polita dv RCA. O discutie cu celalalt participant la trafic va poate lamuri ce anume doreste pagubitul. Nu cred ca aveti motiv de ingrijorare, chiar daca va fi un proces. Veti spune ce s-a intamplat si ce sume ati dat si cui si puteti chema in solidar si asiguratorul dv RCA care va prelua daunele pe care le-ati produs.
Multumesc mult pentru raspunsul acordat.
Am aflat ca persoana vatamata a avut nevoie de 28 de zile de ingrijire medicala. In acest caz, chiar daca persoana vatamata a declarat ca nu are nicio pretentie de la mine si a declarat ca nu doreste inceperea urmaririi penale, ar fi posibil un proces de natura penala?

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru vatamare corporala intr-un accident de circulatie! aurelvultur aurelvultur In data de 22-06-2013 am avut un accident rutier grav cu distrugerea masinii de serviciu, fiind in timpul serviciului si vatamarea corporala(fractura ... (vezi toată discuția)
Ca vinovat al unui accident cum pot chema societatea de asigurari pentru plata daunelor? ana maria06 ana maria06 Buna seara , In luna august am avut accident cu masina in urma caruia sotul meu a fost declarat vinovat (neasigurarea schimbarii benzii de circulatie in ... (vezi toată discuția)
Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)