avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie plus salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie plus salariu

Am iesit la pensie din functia de contabil sef la un spital si acum vreau sa continuii pentru un timp .In ce conditii pot si pentru cat timp tot in sistemul public.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 2 Septembrie 2011
Puteti cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, daca nivelul acesteia nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Pentru 2011 , salariul mediu brut pe economie este de 2022 lei.
Situatia de mai sus este valabila numai daca va incadrati in sectorul public .... pentru sectrul privat nu exista o astfel de restrictie.
In cf. cu prevederile Legii 329/2009, puteti cumula pensia neta cu veniturile din salarii,daca nivelul pensiei nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. (pt. anul 2011 acesta este in cuantum de 2.022 lei

Angajarea in aceste situatii se face pe perioada determinata,cf. art. 83(g)Codul Muncii.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

In cf. cu prevederile Legii 329/2009, puteti cumula pensia neta cu veniturile din salarii,daca nivelul pensiei nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat. (pt. anul 2011 acesta este in cuantum de 2.022 lei

:-/ ... deja exista un raspuns .

Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu nu am cum sa stiu daca cineva posteaza simultan cu mine,cand am decis sa raspund,intrebarea nu avea niciun comentariu postat!
Si oricum,nu e chiar identic raspunsul,in sensul in care aduce 2 informatii care nu se regasesc in primul comentariu.
ondino a scris:

Eu nu am cum sa stiu daca cineva posteaza simultan cu mine,cand am decis sa raspund,intrebarea nu avea niciun comentariu postat!
Si oricum,nu e chiar identic raspunsul,in sensul in care aduce 2 informatii care nu se regasesc in primul comentariu.

este parerea dvs .. mesajele nu au fost postate concomitent ... asa ca alta data , va adresez respectuos rugamintea de a nu mai face astfel de observati la adresa mea ... iar reeditarea dupa publicarea unor raspunsuri lasa loc de interpretare ...

Alte discuții în legătură

Cumul pensie cu salariu NELU1949 NELU1949 Buna ziua ! Art. 118 din Legea 263/2010, in vigoare de la 01.01.2011, prevede categoriile de persoane care pot cumula pensia cu alte venituri ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie - salariu babaangi babaangi Buna ziua! Intrebari : S-au aprobat noi reglementari privind cumulul pensiei cu salariu, in anul 2011 ? Daca da, ce act oficial sta la baza ? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ciuhanduadrian ciuhanduadrian o intrebare am pt dumneavoastra.mai are voie sa lucreze un pensionar la stat daca are o pensie de 2100 lei (vezi toată discuția)