avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire de domicilu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire de domicilu

Buna seara.
Am nevoie de lamuriri in urmatoarea problema:in ianuarie acest an am aflat ca sotul meu are,eu nu cred asta,dar el e convins,un copil in afara casniciei iar el impreuna cu doamna in cauza au hotarit ca vor sa creasca acel copil impreuna.Tatal copilului a parasit casa ei iar sotul meu s-a mutat acolo.Ca dupa nici o luna sa se intoarca spunind ca ma iubeste si ca nu poate trai acolo chiar daca exista copilul si-l iubeste.Si de aici a inceput o intreaga tevatura:s-a tot mutat de vreo 3-4 ori deoarece dinsa il santajeaza la greu cu copilul.Evident,in ciuda cererilor mele repetate nu s-a facut nici un test de paternitate.Acum iar a plecat de vreo citeva zile iar eu am decis ca am facut tot ce omeneste era posibil sa imi salvez casnicia si ca sunt obligata sa divortez altfel ajung sa fac vreo timpenie la limita penalului din cauza nervilor intinsi la limita.Intrebarea mea este:pot sa-l dau in judecata pentru parasire de domiciliu?Si mai am vreo 2 intrebari si am terminat:pot s-o chem pe ea ca martora?Dar s-o dau in judecata?Cred ca asta mi-ar placea cel mai mult dar nu stiu pe ce temei si ultima intrebare:in urma divortului pot sa cer sprijin financiar din partea lui?Am niste credite pe numele meu a caror rata lunara nu am cum s-o platesc singura sub nici o forma altfel ajung clar pe drumuri.Mentionez ca nu avem copii si sintem casatoriti de vreo 16 ani.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 22:22, 11 Septembrie 2011
Fara sa mergeti in instanta cred ca e cel mai bine sa incheiati divortul la notar (conf. noilor reglementari in domeniu..).
Sigur ca puteti divorta si in instanta si sa va cereti cheltuieli de judecata, iar in cazul de fata din cate observ, singurul vinovat de acest lucru pare a fi sotul, care ar fi avut anterior casatoriei ori mai rau in timpul acesteia o relatie extraconjucala, in urma careia a rezultat si un copil...
Nici plecarile dese ale acestuia la domiciliul femeii si nici faptul ca refuza efectuarea unui test ADN nu sunt de neglijat in luarea masurilor ce se impun pentru ca dv. sa fiti protejata intr-un eventual divort , cat se poate de OK...
Ramane sa va angajati un avocat care sa va reprezinte, dat fiind faptul ca e un divort mai special si ar fi si ceva obligatii financiare, rata la banca, bunuri comune, etc...
Cu stima :)
Fapta la care faceti referire -parasire de domiciliu-nu mai este pedepsita de legea penala romana.
Promovati actiune de divort din culpa exclusiva a sotului dvs.la instanta de judecata,daca in urma casatoriei a rezultat un copil minor.Daca nu aveti acest copil minor,puteti divorta de comun acord la notar,mediator,ofiterul starii civile de la primarie.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
nu puteti sa-l dati in judecata pt. parasire de domiciliu,puteti introduce divortul in care sa specificati ca a parasit domiciliul si datorita infidelitatii acesta o sa aiba un copil cu o alta femeie,unde datorita noului cod civil puteti cere daune morale pt.infidelitate,de chemat ca martor puteti chema pe cine doriti si credeti ca are cunostinta de cauza si a carei marturie va ajuta,sa o dati in judecata pe ea nu puteti in cazul acesta.
Multumesc pentru raspunsuri.Si imi cer scuze,dar nu stiu cum au ajuns acele emoticoane acolo in locul literei P.
Pentru ca nu in urma casatoriei a rezultat un copil, ci e al lui cu alta femeie, nediscutandu-se de incredintarea copilului, puteti divorta la notar sau ofiterul starii civile sau prin acord in instanta. Daca nu va intelegeti , depuneti numai dvs cererea de divort in instanta.. nu va incalzeste cu nimic daca divortati din culpa lui exclusiva.
Puteti angaja avocat sa va asiste ( nu sa va reprezinte, pt ca trebuie sa fiti prezenta la termen) daca dvs considerati ca nu va descurcati singuri
Daca aveti si bunuri de impartit, impartiti si creditele la partaj, va trebui sa dovediti ca-s datorii comune
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu caius mihai caius mihai buna!ma intereseaza ce inseamna parasire de domiciliu,si daca eu,ca sot si tata pot fi incadrat in categoria asta,in cazul in care plec din casa,intr-o ... (vezi toată discuția)