cristina84 a scris:
Aceasta dovada de asigurare a cazarii pe termenul duratei vizei, trebuie sa fie neaparat emisa pe spatiul meu personal de locuit? Cu alte cuvinte sunt obligat sa il cazez in apartamentul meu, sau pot apela la o persoana apropiata care il poate caza pe invitat in spatiul ei, pe toata perioada sederii?
Vorbesc din experienta ... am fost in Grecia inainte sa fim in UE si trebuia o procedura similara (nu cred sa fie romanasii nostrii mai cu coarne)... dovada de asigurare a cazarii pe termenul duratei vizei trebuie sa fie emisa de cel care cazeaza (eu am fost la mama mea dar invitatia a fost facuta de un prieten al ei si nu de catre ea intrucat ea nu avea unde sa ma cazeze desi scopul vizitei a fost sa o vad pe ea nu pe prietenul ei :) ).
Cred ca o declaratie notariala de luare in spatiu pe termen scurt este suficienta... (cel putin in cazul meu a ajuns desi am avut ceva probleme la vama din cauza ei ca nu-i sufera grecii pe romani si le cauta nod in papura).
Ca durata depinde de curier... la mine a durat o saptamana si jumatate... dar daca e bun curierul si se fac repede actele la notar in 3 zile se poate rezolva toata problema....
In rest achiesez la ce a spus Elis...