avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer functionar public

Am un functionar public detasat la Autoritatea in a carui subordonare ma aflu si am primit instiintare ca in temeiul art 90 alin 1 lit a, alin 2, alin 3 si alin 4 din Legea 188/1999 sa- i dau acordul scris cu privire la transferul in interesul serviciului - eu, nu vreau sa-i dau acordul pt ca am deficit de personal si am nevoie de el in institutie. A plecat detasat pt a ajuta autoritatea 3 luni, timp in care postul lui a fost descoperit. Va rog sa- mi spuneti ce este legal sa fac.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 18:42, 18 Septembrie 2011
Buna ziua !
Acordul institutiei in cadrul careia isi desfasoara activitatea este obligatoriu pentru definitivarea transferului in interesul serviciului , asa ca ....
Nicio prevedere legala nu va obliga sa va dati acordul .
O institutie publica aflata in subordinea Consiliului Local are nevoie de personal ca de aer. Din serviciul respectiv au plecat 6 persoane. Angajari nu se pot face. In cadrul serviciului respectiv nu sunt decat functionari publici(nu exista personal contractual). Exista posibilitatea de a se face transferul unei persoane angajate intr-o institutie publica aflata in subordinea Consiliului Judetean in situatia in care lucratorul de la C.J. este personal contractual?
Nu. Transferul opereaza de pe functie publica pe functie publica, cu respectarea art. 90 din legea 188/1999:
(4) Transferul in interesul serviciului se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional cu functia publica detinuta de functionarul public sau intr-o functie publica de nivel inferior.
(5) Transferul la cerere se face intr-o functie publica de aceeasi categorie, clasa si grad profesional sau intr-o functie publica de nivel inferior, in urma aprobarii cererii de transfer a functionarului public de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice la care se solicita transferul. In acest caz, transferul poate avea loc numai intre autoritati sau institutii publice din administratia publica centrala, intre autoritati administrative autonome ori, dupa caz, intre autoritati sau institutii publice din administratia publica locala.
Statutul functionarului public imi era cunoscut, stiam cum opereaza transferul dar in privinta personalului contractual nu stiu mai nimic. De aceea mi-am permis sa intreb, totusi, in acest forum.
Multumesc pentru raspuns. Rapid si in cunostinta de cauza.
nu exista transfer la contractuali...si chiar daca dvs. nu va dati acordul....functionarul public se poate trasnfera la cerere, caz in care este nevoie doar de aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice la care se transfera. :)

Alte discuții în legătură

Mutare politist detasat Justitiarul711 Justitiarul711 Care este posibilitatea legala ca un politist detasat pe o perioada de 6 ani de la MAI la primarie, in cadrul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a ... (vezi toată discuția)
Transfer in interesul serviciului simonacarmenmiu simonacarmenmiu la noi in minister sa transferat o persoana de la DGASPC care in data de 05.042012 a fost facuta functionar public la cel mai inalt grad din personal ... (vezi toată discuția)
Politist detasat la spclep gargaritarita gargaritarita Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de ... (vezi toată discuția)