avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Interpretare - perioada de disponibilitate-
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Interpretare - perioada de disponibilitate-

Interpretare data notiunii de perioada de disponibilitate, notiune inserata in contractul de credit
art. 1 contract- Prin perioada de disponibilitate se intelege perioada cuprinsa intre data semnarii contractului si 16.08.2007, perioada in care imprumutatul poate efectua trageri de facilitate.
art. 2 contract- Fideiusorul consimte sa mentina fideiusiunea pe toata perioada de disponibilitate.
Denuntarea unilaterala a garantarii facilitatii nu poate fi acceptata de banca decat daca sunt indeplinite anumite conditii............
art. 3 Fideiusorul se obliga sa garanteze pana in momentul achitarii integrale a datoriei de catre imprumutat creditorului, cu toate bunurile sale prezente si viitoare.
Fideiusiunea inceteaza la data achitarii integarale a obligatiei.
Poate fi interpretata perioada de disponibilitate ca fiind perioada de valabilitate a garantiei?
Eu cred ca nu. Cum ati interpreta aceasta notiune? Ajutor!

Alte discuții în legătură

Renunþarea la dreptul de a înceta fideiusiunea în temeiul art. 2316 din codul civil melyse01 melyse01 Buna ziua, am incheiat cu banca un contract de fideiusiune in calitate de persoana fizica si am observat ca in contract este stipulat ca ,,Prin prezenta, ... (vezi toată discuția)
Fidejusor=codebitor in cazul unui credit ipotecar??? topina topina - exista diferenta intre fidejusor si codebitor in cazul unui ctr. ipotecar? - in 2007 am incheiat un ctr de credit ipotecar, imprumutantul semnand prin ... (vezi toată discuția)
Contract de credit nevoi personale Rodi_18_09 Rodi_18_09 Buna ziua, Am o problema cu un credit si as aprecia cateva sfaturi de specialitate. Problema este urmatoarea: in 2008 o cunostinta de-a mea a luat un ... (vezi toată discuția)