avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuieli intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuieli intreprindere individuala

Buna seara,
Vreau sa imi deschid o intreprindere individuala si m-ar interesa daca cheltuielile efectuate inaintea intocmirii actelor (cum ar fi cursul de specializare necesar pentru a putea deschide II), le pot introduce ulterior in contabilitatea firmei.
Deasemenea daca ati putea sa ma ajutati cu documentatii privind contadilitatea si toate actele ce trebuiesc in cadrul unei II v-as fi recunoscatoare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:07, 15 Septembrie 2011
nu poate fi vorba de o formare profesionala in interesul legii care sa fie inregistrata in contabilitate cu o data anteioara celei de infiintare a unei entitati juridice...
pentru orice alte cheltuieli , ce considerati ca trebuiesc operate in conta, luati legatura cu un contabil....
;)
Nu puteti deduce cursul de specializare ca si cheltuiala pe firma, deoarece acesta il veti tine inainte de infiintarea acesteia, iar factura respectiva se va intocmi pe numele Dvs., ca persoana fizica si nu pe numele I.I.

Trebuie sa achizitionati :

1. Registrul Jurnal de incasari si plati
2. Registrul-inventar
3. Registrul unic de control

Primele doua le cumparati de la unitatile care vand formulare tipizate,trebuie snuruite si numerotate, apoi trebuie sa mergeti cu ele la Administratia Financiara sa le inregistreze, inainte de a opera informatii in ele. Registrul unic de control se achizitioneaza numai de la finante.

Evidenta contabila se tine in partida simpla.
Va multumesc tare mult pentru lamuriri si as mai avea o intrebare: daca nu sunt expert contabil(am facut doar liceul cu profil contabil), pot tine singura contabilitatea fara a mai fi nevoita sa angajez pe cineva?
Multumiri!
Sigur ca da, numai la bilanturi veti avea nevoie de semnatura unui contabil autorizat sau expert contabil.
Daca nu sunt prea insistenta poate imi puteti spune ce cod CAEN ar trebui pentru organizari evenimente si daca trebuie ceva special avand in vedere ca marturiile si invitatiile vor fi handmade.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Cod caen monilaza monilaza Buna ziua, Doresc sa deschid un atelier de creatie pentru copii (PFA). Care cod caen considerati ca este mai indicat? 8559 - alte forme de invatamant sau ... (vezi toată discuția)
Cod caen comercializare stingatoare si truse de prim ajutor zumzy zumzy buna ziua, nu reusesc sa geasesc codul caen pentru comercializarea de stingatoare si truse de prim ajutor. daca vanzarea se face online pot folosi codul ... (vezi toată discuția)
Activitati conform caen CataCatalin CataCatalin Buna ziua, am o societate nou infiintata, cu caen 7990 , si voiam sa stiu daca am voie sa desfasor activitati de organizari evenimente, la modul, baluri de ... (vezi toată discuția)