avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate firma cu CA < 35 000euro
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate firma cu CA < 35 000euro

Din cate am inteles exista o noua lege care permite oricarei persoane cu studii economice sa tina contabilitatea unei societati comerciale al carei cifra de afaceri este sub 35 000 euro. Eu ma regasesc intr-o astfel de situatie si vreau sa pot tine eu evidenta contabila a firmei mele. Am nevoie de un soft contabil, stiti vreunul bun si ieftin? De ce altceva as mai avea nevoie?
Cel mai recent răspuns: sc monterey srl , Contabil 11:55, 16 Septembrie 2011
Cu un search pe google cred ca gasesti cel putin 50 de programe. Politica site-ului nu permite sa recomandam un soft anume.
Atentie, un soft te ajuta sa ti contabilitate, nu te invata. Contabilitatea aplicata este mult mai mult decat se invata prin facultatile noastre.
Economist fiind, puteti tine evidenta contabila la firma dvs. indiferent de cifra de afaceri, inclusiv sa intocmiti bilantul contabil, ca sef al compartimentului financiar-contabil. Acest compartiment poate avea si un singur salariat incadrat chiar si cu norma partiala (o ora pe zi, de exemplu) care puteti fi chiar dvs.
Eu credeam ca pana acum trebuia sa fi inscris in CECCAR pentru putea intocmi bilantul contabil. Si daca eu sunt angajat deja cu norma intreaga pe alt post in aceasta firma, trebuie sa imi fac inca un contract de munca ca si contabil?
Pentru a semna alte bilanturi, da. Daca exista insa un contract de munca al angajatului economist si cu functia de contabil-sef / director economic/ alta echivalenta, este la fel de valabila semnatura. Puteti face un partial, chiar daca aveti unul de 8 ore pe alta pozitie. Doar pentru a semna bilantul, contractul de munca il puteti face doar in luna de semnare a bilantului, adica cu perioada determinata.
Sunt de alta parere decat colegul meu. Ca urmare, cred ca contractul de munca unde sunteti seful compartimentului financiar-contabil, chiar daca e cu norma partiala, trebuie incheiat pe perioada nedeterminata pentru a putea semna bilantul.

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Drept de semnare a situatiilor financiare Nora-Andreea Nora-Andreea Buna ziua, lucrez ca si contabil (2 ore/zi) la o firma. Aceasta firma nu are contabil sef sau director economic. Pot semna eu bilantul (am studii superioare ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu contabil? lupascumihaela lupascumihaela la un srl este obligatoriu sa ai contabil cu studii superiare angajat? asociatul unic sau administratorul nu are dreptul sa-si tina evidenta contabila la ... (vezi toată discuția)