avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documente relatii munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documente relatii munca

Buna seara,
La suspendarea de drept a CIM perioada determinata, ce documente trebuie sa-ti furnizeze angajatorul ? CIM se inchide in 30.09.2011 si a fost pe o perioada de 3 luni. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucyll , utilizator 19:23, 5 Octombrie 2011
Depinde care este temeiul suspendarii de drept. In care dintre cazurile din art. 50 Codul Muncii va incadrati?
lucyll a scris:

Buna seara,
La suspendarea de drept a CIM perioada determinata, ce documente trebuie sa-ti furnizeze angajatorul ? CIM se inchide in 30.09.2011 si a fost pe o perioada de 3 luni. Multumesc.

Daca c.i.m. a fost incheiat pe o durata de 3 luni , atunci este vorba despre incetarea de drept a c.i.m. .. in acest caz, angajator va emite decizia de incetare a c.i.m. in termen de 5 zile lucratoare de la incetarea acestuia si o va comunica salariatului tot in termen de 5 zile lucratoare.

multumesc,poate nu m-am exprimat complet, doream sa stiu daca pe langa c.i.m., adeverinta , nota lichidare, acord de confidentialitate trebuie sa mai obtin si vreo recomandare ? Legislatia prevede obligatia ca la o noua angajare sa am aceasta recomandare ?
Legislatia nu prevede o asfel de obligatie ca la o noua angajare sa aveti aceasta recomandare ..... Codul Muncii prevede ca, noul angajator poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Buna seara si multumesc pentru raspunsurile anterioare. Mai am o intrebare legata tot de relatiile de munca. Fiul meu, student, a lucrat pe perioada vacantei cu un c.i.m. pe perioada determinata pana la 30.09.2011. Nu inteleg de ce la plecare angajatorul l-a pus sa semneze atat o prelungire de contract cat si o demisie cu data de 01.10.2011. Oricum nu a primit niciun exemplar din documentele semnate.

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata loredanaelena loredanaelena buna ziua, am un salariat care are cim pe durata determinata pana la data de 01.10.2011(pica sambata)si vreau sa ii prelungesc cim pe durata nedeterminata. ... (vezi toată discuția)
Urgent..... prelungire contract pe revisal nou cioc natalia cioc natalia Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent: Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Revisal - contract perioda determinata Elssa Elssa Am incheiat un contract pe durata determinata 3 luni. Data incheire contract 01.07.2011. In contract am completat asa: perioada determinata 3 luni cuprinsa ... (vezi toată discuția)