Buna ziua
Este prima data cand scriu pe un forum sa cer sfaturi ,deci daca nu asa se procedeaza va rog sa ma iertati.
Acum o saptamana bunicul meu a decedat .Parinti mei si-au schimbat religia de ceva timp ,iar bunicul meu era foarte fericit vazand ca fiul lui devine alt om (renuntand la viciul alcolului) .Inainte sa moara a cerut sa-l inmormantam fara preot ,eu sunt ordodoxa si daca ar fi vrut sa-l inmormantam cum se practica la noi cu pomeni si toate traditiile as fi facuto .
Decand a cazut la pat parintii mei au dat dovata de o imensa omenie ,nu stiau practic ce sa-i mai faca ,a fost foarte bine intretinut ,iubit si ascultat de parintii mei si de noi nepoatele .
Eu sunt stabilita in Belgia si cum am auzit ca a murit nu am putut sa fac altfel decat sa ma duc ,il iubeam foarte mult ,m-a crescut pana la varsta de 8 ani ,era ca un al doilea tata .Vroiam sa-l mai vad pentru ultima oara ,era ca un cosmar ,ideea ca e mort ma inebunea .
Dar ce a urmat la inmormantare a fost groajnic .Sora ,cumnata si nepoata bunicului meu au veni in curte si ne-au batjocorit ca-l ingropam ca pe un caine ,fara lumanari ,popa si pomana au aprins lumanari la poarta ,vorbeau de noi parca eram mobila si nu auzeam .
La un moment dat nu am mai putut rezista ,tremuram ,a trebuit sa ies afara din incapere sa plang deoarece nu vroiam sa ma cert in fata bunicului meu mort .
In cimitir mai mult scandal ,cu insulte ,mai ales pe mine ,la modul meu de viata ,verisoara tatalui mei a lasat sa se inteleaga ca eu castig bani prostituandu-ma (eu sunt casatorita de 8 ani si niciodata nu am facut ceva de care sa-mi fie rusine ) .Cand am plecat din Romania nu-mi terminasem liceul ,parintii mei nu au avut posibilitatea sa-mi plateasca naveta sa merg la scoala iar cand am auzit ca se face la Fara frecventa m-am inscis ,nu mi-a fost rusina sa spun ca de fiecare data cand veneam in tara veneam sa merg la liceu ,nu am vrut sa inventez ca sunt la facultate sau altceva .M-a tratat de proasta ca-mi termin generala cu naveta ,ca sunt o femeie de rahat si fff multe .Dumneaiei are o parere foarte buna despre dansa ,a avut o functie mare pe vremea lui Ceausescu si acum are o situatie financiara destul de buna .Nu e ca mine fica unui miner care bea si fara functie .
Daca m-ar fi jicnit si patjocorit de 10ori mai mult dar nu in momentul si locul (in cimitir in fata sarmanului meu bunic mort) respectiv nu m-ar fi atins deoarece nu ma simt concernata ,toate cate a strigat nu ma privesc pe mine ,sunt doar inventii ,dar efectiv nu pot sa fac doliul am crezut ca intorcandu-ma acasa voi uita ,zambetul copilului meu va sterge din minte fata hidoasa si rea a persoanei ,dar nu nu pot inceta sa nu ma gandesc .Defapt a batjocorit inmormantarea ,ultimul moment pe care l-am petrecut cu bunicul meu si asta nu pot sa uit si sa iert .Va multumesc mult si daca ma puteti ajuta va rog
Insulta nu mai este incriminata de legea penala, deci nu puteti face o plangere la politie.
In schimb, pe cei care v-au insultat, ii puteti actiona in instanta civila, insa trebuie sa aveti mijloace de proba,in astfel de cazuri puteti recurge la martori.
Intr-adevar, dispozitiile privind infractiunile contra demnitatii persoanei au fost abrogate. Si nici Noul cod penal nu va contine reglementari in acest sens, din nefericire.
Va multumesc pentru raspuns
Din nefericire nu am martori ,deoarece cei prezenti pentru inmormantare din partea noastra nu merg in tribunal ,iar cealalta banda ar merge dar contra mea banuiesc .
Asa ca sunt foarte agitata ,ma simt oribil ,nu pot dormi nu stiu efectiv ce sa fac .Toti imi spun sa uit dar nu reusesc .
Numai bine
Daca o voi chema in instanta pe aceasta "doamna "fara martori credeti ca am vreo sansa sa castig ?Nu vreau bani ,dar nu stiu sa plateasac intr-un fel .