asi fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute si in cazul meu:
am imprumutat o suma de 4000 euro in timp ce am fost logodita, logodnicul avand ceva probleme la firma (tin sa precizez ca nu am dat toata suma o data) si nu am semnat nici o declaratie notariala am mers pe incredere + ca eram intr-o relatie si urma sa ne casatorim, pe atunci nu se punea problema ca vom ajunge aici....
asi putea folosi in instanta de judecata urmatoarele probele?: (si cat de doveditoare ar fi probele pentru judecator.. ? )
1. corespondenta electronica intre mine si parat (se vede clar de la ce IP adresa sa trimis mesajul si ca e de la el de acasa ....)
2. discutiile pe mesenger - unde recunoaste suma , si termenii pana cand imi va restitui banii
3. tranfer de bani prin western union
4. martori ca iam dat suma de bani
buna seara
depuneti o plingere la politie precum va inselat nu mai doreste sa va restituie suma va fi audiat unde probabil ca va recunoaste ca a fost imprumutat cu suma x si astfel declaratia o folositi ca si inceput de dovada scrisa si cu martorii care cunosc situatiail puteti actiona in judecata ,cel mai bine angajati-va un avocat
bafta
din pacate nu recunoaste nimic , spune ca nici nu ma cunoaste :) si nici nu va recunoaste
am depus cerere in judecata pe "abuz de incredere" si nu au acceptata cererea , au scris sa merg pe civil ....
va multumesc pu sugestie
incerc sa adun toate probele
Normal,pentru ca nu poate fi vorba de abuz de incredere,deoarece textul acestui articol se refera la bunuri si nu la bani.Codul penal al Romaniei reglementeaza in articolul nr. 213 infractiunea de abuz de incredere ca fiind fapta unei persoane de a-si insusi un bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui.In plus, nu trebuie confundata obligatia de restituire a bunului detinut precar, cu obligatia de a restitui o suma de bani, care face obiectul unui raport de drept civil si in caz de neexecutare a obligatiei, creditorul se poate indrepta impotriva debitorului care refuza restituirea sumei, numai in instanta civila.
Promovati actiune in pretentii ,in civil.Timbrati la valoare actiunea.
multumesc
pe civil vreau si sa merg doar ma gandesc de ce probe asi putea sa adun daca nu am o declaratie notariala ....
pentru ca normal persoana nu o sa recunoasca datoria
Inselaciune
maria098
Buna ziua,
as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit.
Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)