avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hj definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hj definitiva

Buna ziua daca ma aude cineva vreau sa stiu termenul de punere in aplicare a unei Hotarari definitive si irevocabile si temeiul legal.Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:50, 28 Septembrie 2011
Nu exista un termen de punere in aplicare a hotararii judecatoresti, exista un termen de prescriptie in care se poate cere executarea silita a hotararii. Acest termen este prevazut in Codul de procedura civila in art.405 C.pr.civ si este de 3 ani, iar in cazul actiunilor reale mobiliare este de 10 ani.
Aveti mai multe institutii incidente. Deoarece intrebarea dvs este prea vaga - nu diferentiati intre obligatia de a face, pretentii, bun mobil, imobil, procedura civila-procedura de drept comercial sau penal, incerc sa va dau varianta generala de procedura civila:

Cod procedura civila:
Prescripţia dreptului de a cere executarea silită
Art. 405

Dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia acţiunilor reale imobiliare, termenul de prescripţie este de 10 ani.

Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită.

Prin împlinirea termenului de prescripţie orice titlu executoriu îşi pierde puterea executorie

Cu stima
vasilica53 a scris:

Buna ziua daca ma aude cineva vreau sa stiu termenul de punere in aplicare a unei Hotarari definitive si irevocabile si temeiul legal.Multumesc
Sa presupun ca sunteti detinatorul unei hotarari judecatoresti "definitive si irevocabile",( ce calitate procesuala ati avut in acel proces civil?), incat sa emiteti pretentii absurde, pe zona aceIui drept de proprietate? Astept "provincia", vasilica53...

Concluzia mea este ca va bateti joc de acest forum! Altfel, nu am inteles exact despre hotarare judecatoreasca discutati... Si...de fapt ce va doritii in final?
multumesc mult,am o HJ definitiva si vroiam sa stiu in cat timp trebuie Comisia Locala de aplicare a fondului funciar trebuie sa ma puna in posesia unor terenuri pe care le-am castigat in instanta.

Alte discuții în legătură

Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Momentul cursul prescriptiei in cazul unor titluri executorii pronuntate pe vechiul cod de procedura civila eagle_free eagle_free Buna seara. Noul cod de procedura civila prevede: CAPITOLUL V Prescripţia dreptului de a obţine executarea silită Termenul de prescripţie ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca stabilire drept de proprietare privata asupra terenurilor mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 D-na. X, depune cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, pentru 1/2 drepturi de padure, in cadrul unei obti razesesti. ... (vezi toată discuția)